Reisinformatie Namibië

Algemene informatie

Hoofdstad Namibië: Windhoek
Aantal inwoners Namibië: ca. 2.360.000
Tijdsverschil: 1 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 264

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol - Johannesburg - Windhoek
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 10 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De vele zand- en gravelwegen van Namibië zijn goed te doorkruisen met een gewone huurauto of liever een jeep (zorg voor ruim voldoende benzine). Vooral de wegverbindingen met Zuid Afrika zijn goed. Deze snelwegen zijn prima geasfalteerd. Echter beperk je snelheid en rij links. Regel autoverhuur goedkoop vanuit Nederland zo ben je zeker van een goede auto of 4 x 4 jeep.Taxi's zijn er alleen in de grote steden. Met de bus reizen is nauwelijks mogelijk.

Geldzaken

Het prijsniveau ligt boven Zuid Afrikaanse begrippen en beneden Nederlandse begrippen.

Cultuur

De bevoling bestaat uit afstammelingen van Duitse kolonisten en zwarte stammen (Himba, Wambo, Kavango, Herero etc.). De cultuur is een mix van Afrikaanse, Nederlandse, Duitse en Britse invloeden. De meerderheid is Christen.
Sinds 1992 is Namibië pas onafhankelijk. Sindsdien is het land politiek stabiel. De oorspronkelijke bewoners waren de San bosjesmannen. Aan het einde van de 19e eeuw koloniseerden Engelsen en Duitsers Namibië. Begin 20e eeuw veroverde Zuid Afrika het land.

Natuur

Woestijn en zandduinen sieren het landschap van Namibië. Je komt er tegen een giraffe, jachtluipaard, leeuw, neushoorn, olifant of zebra.
Bekijk de landkaart van Namibië.

Gezondheid

Voor een reis naar Namibië maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Bilharzia en Malaria. Zorg voor voldoende water in je bagage tijdens je rondreis.

Eten en drinken

Pompoen, paprika en ui komen veel voor in Namibië. Daarnaast heeft de keuken Zuid Afrikaanse en Duitse invloeden. Verder wordt er veel wild gegeten als kudu, springbok. Een biertje drinken in Namibië is geen probleem.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient na je verblijf in Namibië nog minstens 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Namibië.
Ontdek meer over Namibië