Reisinformatie Monaco

Algemene informatie

Hoofdstad Monaco: Monte Carlo Monaco
Aantal inwoners Monaco: ca. 31.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 50 km per uur
Telefooncode: 377

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Nice
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 2 uur)
    Vergelijk vliegtickets
  • Auto/busreis: Auto: Utrecht - Monte Carlo
    (Duur auto/busreis: ca. 12 uur)

Reizen

Bussen en taxi's brengen je overal waar je wilt in Monaco. Wil je een auto huren in Monaco? Reserveer dan een huurauto met alle verzekeringen alvast via travelmap.nl. Zo heb je 100% zeker een goedkope huurauto, bovendien staat deze voor je klaar in Monaco centrum of op het airport van Nice. Kies uit talloze auto's van low budget tot luxe cabrio.

Geldzaken

In Monaco kan je gewoon met de euro betalen tijdens je vakantie. Neem er wel voldoende van mee want Monaco is een duur paradijs.

Cultuur

De rijke bevolking in Monaco bestaat uit Monegasken, Fransen en Italianen. Ook wonen er een klein aantal Britten. Veel buitenlanders hebben een huis in Monaco vanwege het aantrekkelijke belastingklimaat.
Voorouders van de huidige prins Rainier Grimaldi stichtten Monaco in 1297. Tijdens de Franse Revolutie zijn de Grimaldi's de staat 47 jaar kwijt geweest. Inwoners betalen nu nauwelijks belastig. De buitensporige Prins Rainier verloor zijn vrouw bij een auto-ongeluk, zijn dochter Stephanie overleefde het ongeluk gelukkig.

Natuur

In de exotische tuin van Monaco vind je veel cactussen. De meeste dieren (lees vissen) van Monaco leven in het Océanografisch Museum. Maak je een rondreis door Monaco en Frankrijk? Bestel dan een wegenkaart en reisgids in de boekshop. Hier vind je alle top natuurparken.
Bekijk de landkaart van Monaco.

Gezondheid

Pas op voor de felle zon.

Eten en drinken

In Monaco zijn enkele chique restaurants te vinden die één of meer Michelin-sterren hebben. Je begrijpt dat restaurants in Monaco niet goedkoop zijn.

Openingstijden

De winkels zijn geopend op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Monaco is perfect voor een weekendje luxe shoppen.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort tot na verblijf is verplicht.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Monaco.
Ontdek meer over Monaco