Reisinformatie Malta

Algemene informatie

Hoofdstad Malta: Gozo
Aantal inwoners Malta: ca. 406.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 80 km per uur
Telefooncode: 356

 • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Valetta (Malta Airport)
  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 3 uur)
  Vergelijk vliegtickets
 • Auto/busreis: Auto: Utrecht - Keulen - Mannheim - Basel - Bern - Milaan - Firenze - Rome - Napels -Réggio di Calabria - Veerdienst naar Malta
  (Duur auto/busreis: ca. 36 uur)
 • Bootreis: Réggio di Calábria (Zuid Italie) - Malta. Je kan ook een bootreis vanaf Sicilië maken.
  (Duur : ca. 36 uur)

Reizen

Huur je tijdens je vakantie een auto op Malta houdt er dan rekening mee dan je links moet rijden en minimaal 23 moet zijn. Boek hier je huurauto vanaf het airport of centrum. De moderne stadsbussen brengen je voor een klein bedrag over het hele eiland. Rotondes en verkeer van rechts hebben voorrang op Malta. Ga je reizen binnen Malta dan biedt de bus ook prima uitkomst. Je kan ook fietsen huren. Met een veerboot kan je in 30 minuten naar het andere eiland van Malta: Gozo. Meer toeristische informatie over Malta vind je op de kaart. Raadpleeg het Maltees verkeersbureau voor meer vragen over toerisme en reizen.

Geldzaken

Betalen op Malta doe je sinds kort met de Euro. Sinds 2008 is de Euro de officiële (inter)nationale munteenheid van Malta. Voorheen betaalde je in Malta met de Maltese lira (MTL). Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland.

Cultuur

De meerderheid van het zeer dichtbevolkte Malta is werkzaam in de toeristische sector. Naast het ingewikkelde Maltees wordt er Engels gesproken op Malta. De meeste inwoners van Malta zijn streng Rooms-Katholiek. De bevolking is grotendeels Maltees, een klein deel is Brits.
Malta is een voormalige Engelse kolonie met een rijke geschiedenis (7000 jaren). Phoeniciërs, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Castilianen, Fransen en Engelsen hebben een stempel op de historie gedrukt. In 1964 werd het Malta zelfstandig en sinds 2004 is het lid van de Europese Unie.

Natuur

Malta is over het algemeen heuvelachtig, in het oosten iets vlakker en in het westen tot maximaal 300 meter iets hoger. De kust is rotsachtig. Verder zijn daar uiteraard de zandstranden. Vakantie naar Malta is populair onder vogelliefhebbers. Malta is voor vogels een rustplaats op weg van of naar Afrika.
Bekijk de landkaart van Malta.

Gezondheid

De gezondheidszorg op Malta is prima. De artsen en andere hulpdientsten op Malta spreken uitsteken Engels. Apotheken zijn in de grote plaatsen volop aanwezig en veelal tot laat open.

Eten en drinken

Het zal je niet verbazen dat er veel vis (zwaardvis, tong en goudmakreel) geserveerd wordt op Malta. Qua wild kan je konijn eten. Maar ook de Italiaanse keuken vind je terug op Malta. Culinair genieten wordt ook wel gezien als een van de hoogtepunten tijdens een vakantie Malta. Ook locale wijnen worden steeds beter. Niet te missen zijn dan ook diverse tours langs locale wijnboerderijen en wijnproeverijen.

Openingstijden

De winkels zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

Paspoort en visum

 • Geldig paspoort of geldige Nederlandse of Europese identiteitskaart is noodzakelijk voor reizen naar Malta. Dit document dient geldig te zijn tot het einde van het geplande verblijf.
 • Geen visum nodig voor reizen naar Malta.
Ontdek meer over Malta