Reisinformatie Luxemburg

Algemene informatie

Hoofdstad Luxemburg: Luxemburg
Aantal inwoners Luxemburg: ca. 515.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 130 km per uur
Telefooncode: 352

 • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Findel (Luxemburg)
  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 1 uur)
  Vergelijk vliegtickets
 • Treinreis: Treinreis Utrecht - Luxemburg
  (Duur treinreis: ca. 5 uur)
 • Auto/busreis: Auto of bus: Utrecht - Luxemburg
  (Duur auto/busreis: ca. 4 uur)

Reizen

Luxemburg heeft goede, tolvrije snelwegen die België met Frankrijk verbinden (A4). De bus brengt je vanuit Luxemburg naar vrijwel alle plaatsen. Findel is de luchthaven van Luxemburg, hier kan je ook een huurauto reserveren. Ideaal voor zakenreizen. Vanuit Nederland kan je de hoofdstad van Luxemburg ook prima met de trein bezoeken.

Geldzaken

Het prijsniveau is ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Profiteer tijdens uw vakantie wel van de goedkope benzineprijzen in Luxemburg. Luxemburg kent lage BTW-percentages van 15 en 3 procent.

Cultuur

In Luxemburg spreekt men voornamelijk Frans, maar in het oosten tevens Duits. Daarnaast heeft Luxemburg ook een eigen taal, namelijk Lëtzebuergesch.
Luxemburg is in 963 gesticht. In 1839 heeft Luxemburg een deel van haar land verloren aan België. Sinds 1867 is Luxemburg geheel zelfstandig.

Natuur

Het noorden van Luxemburg bestaat uit de Ardennen. Het zuiden uit een golvend landschap. Luxemburg kent enkele rivieren, zoals de Moselle.
Bekijk de landkaart van Luxemburg.

Gezondheid

Kies je voor een wandelvakantie in Luxemburg pas dan op voor een beet van een teken. Deze beesten zitten vaak in hoog gras, en kunnen de ziekte van lyme overbrengen.

Eten en drinken

Witte wijn en meer dan 300 biersoorten zijn de bekende dranken in Luxemburg. De keuken heeft veel Duitse en Belgische invloeden.

Openingstijden

De winkels zijn geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Op maandag zijn veel winkels van 12.00 tot 18.00 uur open.

Luxemburg is de stad van vele internationale banken. De banken zijn tijdens werkdagen open van 9 tot 6 muv een middagpauze.

Paspoort en visum

 • Vakantie in Luxemburg vereist een geldig paspoort of geldige Nederlandse of Europese identiteitskaart.
 • Geen visum nodig voor reizen naar Luxemburg.
Ontdek meer over Luxemburg