Reisinformatie Libanon

Algemene informatie

Hoofdstad Libanon: Beirut
Aantal inwoners Libanon: ca. 4.432.000
Tijdsverschil: 1 uur
Telefooncode: 961

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Beirut (Beiroet)
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 4 uur)
    Vergelijk vliegtickets
  • Auto/busreis: Auto: Nederland - Turkije - Syrië - Libanon (voor een auto gelden hoge invoertarieven). Vanaf Istanbul kan je ook verder reizen per bus via Damascus
    (Duur auto/busreis: ca. 84 uur)

Reizen

De autowegen en spoorwegen zijn van goede kwaliteit, behalve de bewegwijzering. Benzine is goedkoop en volop verkrijgbaar. (Service) taxi's zijn goedkoop en relaxter dan de onregelmatige bus. Spreek van te voren een prijs af met de taxichauffeur of neem een huurauto.

Geldzaken

In Libanon kan je ook gewoon met Amerikaanse Dollars betalen. De Libanese pond en de Amerikaanse dollar zijn aan elkaar gekoppeld. Best vreemd want verder moet men in Libanon niks van de Amerikanen hebben. Het prijsniveau is aantrekkelijk.

Cultuur

Tijdelijk geen informatie over de cultuur. Mail ons je tips.
In 1920 werd de staat Libanon door Frankrijk gesticht. Van 1975 tot 1990 was Libanon nog verwikkeld in een burgeroorlog. Veel Palestijnen zijn gevlucht naar Libanon door de toestanden in Israël.

Natuur

Libanon kent voor begrippen in het Midden Oosten veel bos (naald- en fruitbomen) en andere plantengroei. Water is geen probleem in Libanon. Op de vruchtbare grond worden veel vruchten verbouwd. De mooiste dieren vind je in Palmpark (o.a. schildpadden), dit is op een eiland voor de kust van Tripoli.
Bekijk de landkaart van Libanon.

Gezondheid

Voor een reis naar Libanon voorzorgsmaatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Buiktyfus, Bilharzia en Malaria.

Eten en drinken

Men zegt dat Libanon de lekkerste keuken van het Midden Oosten heeft. Net als in andere Middellandse Zee-landen eet men hier laat en vaak 2 keer warm op een dag. Thee en koffie zijn de populairste dranken. Alcohol is ook volop verkrijgbaar voor betaalbare prijzen. Net als tropisch fruit.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient geldig te zijn tot 3 maanden na je verblijf in Libanon. Daarnaast heb je 2 kopieën van je paspoort nodig. En zorg er voor dat je geen stempels van Israël in je paspoort hebt staan.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Libanon. Deze kun je bij aankomst aanschaffen voor ca. 15 dollar. Meer informatie vind je bij de Libanese ambassade in Nederland (070-3658906). Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Libanon is 00-961-1-204663.
Ontdek meer over Libanon