Reisinformatie Kirgizië

Algemene informatie

Hoofdstad Kirgizië: Bishkek
Aantal inwoners Kirgizië: ca. 5.570.000
Tijdsverschil: 5 uur
Telefooncode: 996

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Istanbul - Bisjkek (je kan ook rechtstreeks vliegen op Oezbekistan en dan met de bus naar Bisjkek)
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 9 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Na een regenbui zijn veel wegen onbegaanbaar. Naast enkele binnenlandse vluchten kan je met de bus en sommige trajecten met de trein reizen.

Geldzaken

Neem contante Amerikaanse dollars mee, deze kun je wisselen voor de nationale munt. Voedsel en vervoer zijn in Kirgizië goedkoop. Accommodatie is iets duurder, maar nog altijd stukken goedkoper dan in Nederland. Verwacht niet al te veel comfort van de accommodaties.

Cultuur

De bevolking van Kirgizië bestaat op het platteland uit nomanden. In de zomermaanden trekken zij rond met hun yurts (witte tenten). De bevolking is gastvrij, een kijkje in de tent is vaak geen probleem. Het merendeel van de bevolking is islamitisch. Naast de bevolking van Kirgizië zelf leven er veel Russen en Oezbeken.
Sinds 1991 is Kirgizië onafhankelijk van de Sovjet Unie. Daarna raakte Kirgizië in een economische crisis.

Natuur

Het landschap van Kirgizië bestaat uit hoge bergen die groen begroeid zijn met gras en bomen. In de bossen leven o.a. beren, lynxen en wolven.
Bekijk de landkaart van Kirgizië.

Gezondheid

Een DTP-vaccinatie, Hepatitis A en Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen. Zorg voor een topconditie en doorzettingsvermogen.

Eten en drinken

De keuken van Kirgizië is eenvoudig, met rijst (plov) en soep als basis. Voedsel is zeer goedkoop. Naast de opkomende Westerse fastfoods kan je eten bij de traditionele eetstalletjes en kraampjes. Veel leuker natuurlijk.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij terugkeer uit Kirgizië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Kirgizië.
Ontdek meer over Kirgizië