Reisinformatie Kenia

Algemene informatie

Hoofdstad Kenia: Nairobi
Aantal inwoners Kenia: ca. 42.500.000
Tijdsverschil: 2 uur
Telefooncode: 254

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Nairobi
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 9 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Het meest gebruikelijk is om in een karavaan te reizen van jeeps met chauffeur, beveiliging en gids. Binnen Kenia kan je eventueel met het vliegtuig reizen. Zelf een auto of jeep huren is niet aanbevolen als je de binnenland in wilt. Voor de nationale parken zijn permits nodig. Dit zijn vaak bij de prijs in. De trein (Van Nairobi naar Mombasa is een aanrader) maar ook de bus is een goed vervoer middel. Taxi's zijn duurder, spreek een prijs af van te voren.

Geldzaken

112 Keniaanse Shilling is 1 euro (dec 2012). Contante dollars kun je ter plaatse omwisselen. Traveller cheques zijn ook zeer bruikbaar. Het prijsniveau ligt onder Europese begrippen. Afdingen is heel normaal.

Cultuur

Veel Kenianen spreken Engels, wat erg handig is bij een safari bijvoorbeeld. De bevolking bestaat uit vele stammen met allen eigen gebruiken en eeuwenoude (Masai) tradities.
Sinds 1963 is Kenia onafhankelijk. Daarvoor was het een Britse kolonie. Check voor vertrek voor de zekerheid de politieke situatie hier voor vertrek.

Natuur

Prachtige dieren als cheeta's, leeuwen, krokodillen, olifanten, zebra's, flamingo's en nijlpaarden leven in Kenia. In Kenia moet je zeker een aantal safari's maken. Kies uit een georganiseerde groepsreis of individuele jeep voor 4, 8 of 12 personen met professionele gids.
Bekijk de landkaart van Kenia.

Gezondheid

Voor een reis naar Kenia voorzorgsmaatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Bilharzia, Gele koorts en Malaria. Water alleen uit flessen drinken tijdens je vakantie in Kenia.

Eten en drinken

Aan de kust eet je tropisch fruit, zeevruchten, vis en kreef. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in Arabische en Indische gerechten of heb je liever zebra of krokodil. Koffie, thee, bier of wijn je zegt het maar.

Openingstijden

De winkelopeningstijden duren maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. De middagpauze is van 12.30 tot 15.00 uur. Zaterdag kan je shoppen van 8.00 tot 12.30 uur

Paspoort en visum

In Kenia vinden enkele keren per jaar geweldadige overvallen op toeristen plaats. Daarom raden wij aan altijd met erkende reisorganisaties te reizen.

  • Geldig paspoort. Deze dient bij aankomst in Kenia nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Kenia. Deze kan je op het vliegveld in Kenia kopen voor ca. 50 dollar. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Kenia is +254 (0) 20 4450 129.
Ontdek meer over Kenia