Reisinformatie Kazachstan

Algemene informatie

Aantal inwoners Kazachstan: ca. 16.800.000
Tijdsverschil: 4 uur
Telefooncode: 7

  • Vliegreis:
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 0 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Het wegennet is redelijk uitgebreid en de benzine goed te verkrijgen. De bus is een goed alternatief. De overvolle trein is goedkoper. Er zijn verder binnenlandse vluchten met oude vliegtuigen en helikopters.

Geldzaken

De munteenheid van Kazachstan is de Tenge. Het is verboden de munt in te voeren. Je kan het beste Amerikaanse Dollars meenemen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland.

Cultuur

De inwoners van Kazachstan bestaat naast de Kazachstanen uit veel Russen. De officiële taal is Kazachs, maar in de praktijk wordt er meer Russisch gesproken. Kazachstanen staan bekend als gastvrij en zijn niet vies van een feestje met veel wodka. Er is nog veel armoede in Kazachstan.
Het zuiden van Kazachstan was ooit een belangrijke gebied van de Zijderoute. In het noorden leefden de nomaden. In de 19e eeuw nam Rusland de politieke macht in Kazachstan over. Aanvankelijk bracht dit bescherming tegen het Mongoolse volk, later de armoede van het communisme. Sinds 1991 is Kazachstan onafhankelijk van de Sovjet Unie. Kazachstan probeert nu aan te klampen bij de vrije markteconomie.

Natuur

Het landschap van Kazachstan kan je samenvatten met woestijnen, steppes en bergen. Kazachstan is één van de hoogst gelegen landen ter wereld.
Bekijk de landkaart van Kazachstan.

Gezondheid

Een DTP-vaccinatie, Hepatitis A en Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen.

Eten en drinken

Thee wordt overal geschonken. Het avondmaal bestaat voornamelijk uit rijst en vlees.

Paspoort en visum

  • Paspoort is verplicht, na terugkeer uit Kazachstan moet deze nog 3 maanden geldig zijn.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Kazachstan. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Kazachstan is + 7 3272 503773.
Ontdek meer over Kazachstan