Lido in Venetië

Aantal hotels
44
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
25
Bekijk spots »
Aantal wijken
5
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Lido?

Eiland Lido in Venetië

Mede door de aanwezigheid van de stranden op de oostkant, is Lido een van de populairste eilanden van Venetië. Met name de privé stranden van de diverse hotels aan de oostkust (in het noorden) van Lido zijn de moeite waard. De openbare stranden in het zuiden staan te boek als vervuild en herbergen weinig faciliteiten. De belangrijkste plaats van het eiland is het gelijknamige Lido, ofwel Lido di Venezia. In de plaats vind je oa het Casino van Venetië, waar je terecht kunt voor een gezellig avondje uit. Het meest in het oog springende gebouw op Lido is het prachtige Santa Maria Elisabetta, die je dan ook zeker dient te bezichtigen. Vanaf het gebouw aan de westkant van Lido vertrekken 24 uur per dag diverse watertaxi's richting de diverse stadsdelen van het eiland Venetië. In het zuiden van het eiland Lido ligt Circolo Golf Venezia, een populaire golfbaan onder golfliefhebbers. Echte avonturiers boeken een helikopter tour bij Heliair op het eiland Lido, waarbij je over adembenemend uitzicht hebt over Venetië met haar vele Lagune's.

Het eiland Lido wordt jaarlijks het meest bezocht in de eerste week van september wanneer het gastheer is van de beroemde filmfestival van Venetië, de oudste ter wereld. Gedurende het Filmfestival wordt het eiland Lido overspoeld door beroemde filmsterren uit Hollywood als George Clooney en Johnny Depp.

Op het eiland Lido in Venetië vind je ook uitstekend hotels, vaak met prachtige ligging aan de stranden en/of met uitzicht op de stad. Zo vindt je op Lido eiland oa Hotel Panorama, het prachtige barokke Het Ausonia & Hungaria, het Russo Palace en het Petit Palais, gelegen tegenover het beroemde strand Excelsior. De meeste hotels op het eiland nabij Venetië liggen in en nabij de gelijknamige plaats Lido.


Bekijk meer van Venetië