Umbrië

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Umbrië
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Todicc hjjanisch
Trevicc hjjanisch

Hoe reis ik naar Umbrië?

Umbrië

Umbrië ligt in het midden van Italië, in de vallei tussen de rivier de Tiber en het stuwmeer Lago di Corbara. Dankzij het klimaat en deze vruchtbare positie wordt de streek daarom ook wel het groene hart van Italië genoemd. Ten oosten van Umbrië liggen de Apennijnen die met haar indrukwekkende landschap op haar beurt de streek scheiden van het buurgebied Marchen (Marken). Ten Westen grenst Umbrië aan Toscane en in het zuiden aan Lazio.


In Umbrië tref je vooral oude ommuurde heuvelstadjes met typerende steile straatjes waar de rijke cultuurgeschiedenis te vinden is. Enkele voorbeelden van deze steden zijn: Trevi, Assisi, Perugia ook een typische bergstad vol met cultuur en bezienswaardigheden. Deze stad ligt ongeveer twee uur van de hoofdstad van Italie, Rome, vandaan. Net buiten de stad Perugia ligt het prachtige Lago Trasimeno, ofwel het Trasimeense Meer. Het meer biedt vele prachtige plaatsjes en recreatieve mogelijkheden als zwemmen, kajakken, fietsen en wandelen. Om het meer vind je dan ook veel campings en vakantiehuisjes. De historische stad Orvieto is een must-do wanneer je Umbrië aandoet. Vanuit het zuiden van Umbrië bezoek je ook eenvoudig Rome, de hoofdstad van Italië. Vanuit het noorden van Umbrië bezoek je de prachtige stad Florence, de hoofdstad van Toscane.

Goedkoper vakantiehuisjes Umbrië reserveren doe je bij de specialist in huisjes! In de regio Umbrie vind je dan ook een uitgebreid aanbod vakantiewoningen. Bekijk en vergelijk hier oa agriturismo op een groene heuvel vlakbij Trevi, vakantiewoningen midden in natuur van het nationale park Monte Subasio, rustieke residence in het binnenland, huisjes aan het Trasimeno meer, appartementen in de mooie stad Perugia en boerderijen op het Umbrische platteland. Zo maar een greep uit het mooie aanbod vakantiehuisjes in Umbrië, ideaal voor een heerlijke autovakantie Italië.


Bekijk meer van Italië

Lees meer