Siena

Aantal hotels
84
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
96
Bekijk spots »
Inwoners
53.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Siena?

Siena

Veel bezienswaardigheden uit de Middeleeuwen en de Renaissance maken van Siena een sfeervolle stad. Zo loop je over het stadsplein Piazza del Campo en bekijk je de 12e eeuwse Duomo, de kathedraal van Siena. Bij de Duomo vind je het Museum dell'Opera del Duomo, met een museum in het historische centrum.

In Siena kun je tevens twee keer per jaar de Palio (Palio delle contrade) bezoeken, een paardenrace dat plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus. Het is een belangrijk evenement voor de stad. Wist je dat de James Bond film Quantum of Solace ook een deel is opgenomen is Siena? Na de openingsscène rijdt Daniel Craig de stad in. Tijdens een achtervolging is de wereldberoemde paardenrace op het Piazza del Campo te zien.

Heerlijk eten doe je in één van de restaurantjes in de steile, de nauwe straatjes van Siena. Wist je dat de universiteit van Siena één van de oudsten van Italië is? Kortom, maak je een rondreis door de Toscane dan is het zeker de moeite waard om voor een paar dagen in een hotel te verblijven in het historische centrum van Siena. Hier kan je ook in een klooster slapen.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Siena of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Italië

Lees meer