Reisinformatie Italië

Algemene informatie

Hoofdstad Italië: Rome
Aantal inwoners Italië: ca. 60.800.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 130 km per uur
Telefooncode: 39

 • Vliegreis:
  • Schiphol Amsterdam - Rome
  • Schiphol Amsterdam - Milaan
  • Schiphol Amsterdam - Turijn
  • Schiphol Amsterdam - Cagliari (Sardinië)
  • Schiphol Amsterdam - Palermo (Sicilië)

  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 2 uur)
  Vergelijk vliegtickets
 • Treinreis: Treinreis: Amsterdam - Parijs - Milaan - Rome
  (Duur treinreis: ca. 18 uur)
 • Auto/busreis: Bus/Auto: Utrecht - Milaan
  (Duur auto/busreis: ca. 15 uur)
 • Bootreis: Italie biedt met Sardinië en Sicilië over twee prachtige en populaire eilanden. Deze eilanden zijn zowel per vliegtuig als per boot (ferry) uitstekend te bereiken. Palermo, Messina, Bari, Napels, Olbia, Porto Torres en Civitavecchia zijn belangrijke havenplaatsen waar met grote regelmaat overtochten tussen het vaste land en de eilanden mogelijk zijn. Ook het Franse eiland Corsica is vanuit Italie met de boot bereikbaar. Italië is dan ook een autovakantiebestemming per uitstek. Ontdek zo op eigen tempo prachtige eilanden tijdens je vakantie of fly drive.
  (Duur : ca. 0 uur)

Reizen

In Italië kan je prima met de trein reizen. Treinkaartjes zijn veel goedkoper dan Nederland met een trage verbinding. Wil je sneller reizen, dan betaal je ook meer voor de luxe en snelheid. Lokaal met de bus rijden is niet altijd geweldig geregeld. De wegen zijn goed. Wel moet je op de snelwegen vaak tol betalen. Benzineprijzen zijn normaal. Campings hebben vaak goede faciliteiten, maar zijn relatief duurder dan Frankrijk. Voor autoverhuur kan je in de grote steden terecht. Het goedkoopst is vaak dit vanuit Nederland alvast te reserveren. Wij van travelmap zijn je graag van dienst met autoverhuur vanaf airports en centra van grote steden. Alles huurauto's inclusief verzekeringen en onbeperkte kilometers. Meer toeristische informatie over Italie vind je op de digitale kaart. Travelmap is je niet officiele Italiaanse verkeersbureau voor al je toerisme vragen en de beste aanbiedingen voor vakanties.

Geldzaken

In Italië kan je uiteraard met de euro betalen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland en in het zuiden goedkoper.

Cultuur

De temperamente Italiaanse mannen staan bekend als macho's. Italianen zijn verder verzot op voetbal. Italië kent ook een soort Sinterklaas: La Befana. Een kleine, oude dame die in de nacht van 5 op 6 januari op haar bezemsteel pakjes brengt aan Italiaanse kinderen die lief zijn geweest. Naast het Italiaans wordt er in het noorden Frans en Duits gesproken.
Een paar honderd jaar voor Christus waren de Romeinen al actief in Italië. Met het bezienswaardige Rome als hoofdstad. Andere historische bekendheden zijn leider Mussolini en schilder Leonarda da Vinci.

Natuur

Het landschap van Italië bestaat uit de hoge Alpen, de lagere Po-vlakte en het heuvelachtige Apennijns schiereiland, beter bekend als ' de Laars'. Uiteraard vindt je in Italië palmbomen, wijngaarden, akkers, meren en rivieren.
Bekijk de landkaart van Italië.

Gezondheid

Kraanwater kan je beter niet drinken in Italië.

Eten en drinken

Is het nodig dat we hier Italiaanse pasta's, olijven, pizza's, wijn (Chianti's) en Italiaanse ijs noemen? Nog even de hoofdingrediënten dan: mozzarella, ricotta, pecorino, gorgonzola, uien, tomaten en knoflook. Neem tot slot eens een Italiaanse espressokoffie.

Openingstijden

De winkels zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.30 uur.

Paspoort en visum

 • Vakantie in Italië vereist een geldig paspoort of een geldige Nederlandse of Europese identiteitskaart.
 • Geen visum nodig voor reizen naar Italië.
Ontdek meer over Italië