Pisa

Aantal hotels
128
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
76
Bekijk spots »
Inwoners
90.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
3
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Pisa?

Pisa

In het centrum van Pisa zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden. Zo bezoek je Het Baptisterium (doopkerk), de Duomo Santa Maria Assunta (de dom van Pisa) en Camposanto, één van de mooiste begraafplaatsen in de wereld. Verder kun je in de stad je geluk niet op met de talloze musea die je hier kunt bezoeken. Het vlakke Pisa kan je ook met de fiets verkennen.

Pisa kent helaas geen zwaar uitgaansleven. Hier kom je eerder, op één van de vele zonovergoten terrasjes, rustig genieten van ‘la dolce vita’ (het goede leven). Toch is Pisa een stad die leeft. Dankzij de eeuwenoude universiteit van Pisa, waar zelfs haar beroemdste inwoner Galileo Galilei nog heeft lesgegeven, dwalen er altijd wel studenten door de stad. Ook langs de oevers van de Arno, de rivier die Pisa in tweeën verdeelt, kan het prettig vertoeven zijn tijdens je trip. Pisa staat verder vooral bekend om haar lederen goederen, schoenen, terracotta, houten meubels en voedsel. Maar in Pisa vind je evengoed de laatste nieuwe mode van bekende Italiaanse mode-ontwerpers. Winkelen is dus ook een zeer gewilde keuze als je in deze stad verblijft.

Je vakantie naar de Toscane in Italië maak je pas compleet met een bezoek aan Pisa. Desgewenst kan je ook een rechtstreeks vliegticket naar deze stad boeken. Samen met een hotel is je weekendje weg naar Italië helemaal compleet.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Pisa of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Italië

Lees meer