Ligurië

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Ligurië
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Alassiocc martinara

Hoe reis ik naar Ligurië?

Ligurië

Groot onderdeel van de kuststreek is de populaire Bloemenriviera, ook wel bekend als de Italiaanse Riviera. Aan mooie badplaatsen, Idyllische havenstadjes en schilderachtige baaitjes dus geen gebrek in Ligurië. Het schilderachtige havenplaatsje Portofino, beschikt over een van de mooiste haventjes van Europa, is een absolute must-do wanneer je Ligurië aandoet. Aan de Lygurische kust vindt verder San Remo, de rijke badplaats waar de beroemde muziekfestival 'Festival van San Remo' en het wielrenevenement Milaan San Remo plaats vindt. Voor een zonvakantie boek je een hotel of resort aan de kust in Alassio of Diano Marina. Op zoek naar schilderachtige plaatsen aan de kust? De Cinque Terre, gelegen in het oosten van Ligurië, bestaat uit vijf prachtige dorpjes langs de kust. De indrukwekkend mooi gelegen dorpjes met oa Riomaggiore,

Vernazza en Monterosso al Mare staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn stuk voor stuk een abosulute aanrader.


Cultuur op snuiven in Ligurië? In de middelgrote havenstad Savona bezoek je bezienswaardigheden als de Brandale toren, de Kathedraal uit de 17e eeuw, het Priamar paleis (museum) en de Leon Pancaldo toren. De kleurrijke havenstad Rappalo biedt vanaf heiligdom Santuario di Montallegro een adembenemend uitzicht over de kuststreek en de zee. Je bereikt de prachtige hoog gelegen kerk middels een kabelbaan, die je binnen 7 minuten boven brengt. Liefhebbers van schilderachtige dorpjes maken een stop in Noli, ook wel het best bewaarde geheim van de Bloemen Riviera genoemd. Natuurlijk mag een bezoek aan de stad Genua, de geboortestad van Columbus, niet ontbreken. Het prachtig gelegen Genua, met de steile hellingen van de Ligurische Alpen op de achtergrond, biedt met oa San Lorenzo Kathedraal en het geboortehuis van Columbus bezienswaardigheden die je niet mag missen. Vanuit de haven van Genua vertrekken tevens ferries naar het prachtige eiland Corsica. Wanneer je kiest voor een vakantie naar Ligurië, mag een meerdaags bezoek aan Corsica eigenlijk niet ontbreken.

Vakantiehuisjes huren en hotels reserveren in Ligurië, Italie? Langs de Lygurische kust vind je een uitgebreid aanbod accommodaties. Hotels en resorts vind je in de vele badplaatsen en steden als Genua. Aan vakantiehuisjes ook geen gebrek in dit prachtig gebied. Vind en vergelijk hier vakantiehuisjes als een studio met airco en zeezicht, een vakantiewoning in een boerderij aan de Rivièra, appartementen dichtbij de Cinque Terre en vrijstaande vakantiehuisje met prive zwembad en schitterend uitzicht over kust. Zo maar een aantal opties uit het uitgebreide aanbod vakantiehuisjes. Het vergelijken van vakantiehuisjes Ligurië voor je autovakantie aan de Lygurische kust in Italië start voortaan hier. Klik op bestemmingen voor meer info en aanbod van reizen.


Bekijk meer van Italië

Lees meer