Lazio

Aantal hotels
11
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
1
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Lazio
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Romecc hjjanisch

Hoe reis ik naar Lazio?

Lazio

Lazio herbergt dan ook een aantal prachtige steden en plaatsen aan de kust. Lazio autovakanties aan de kust doe je in oa in het prachtige Ladispoli aan de Tyrreense Zee. Civitavecchia is een belangrijke havenstad in het noordwesten van Lazio. Veel cruise en ferry's vertrekken vanuit de haven van Civitavecchia naar de eilanden Sardinië, Sicilië en Valletta (Malta). Ook bestemmingen als Toulon, Tunesië en Barcelona zijn vanuit deze havenplaats te bereiken per overtocht. Tijdens je vakantie of rondreis Lazio is een bezoek aan Sardinië of Sicilië zeker de moeite waard. Ook het eilandje Elba is vanuit Civitavecchia te bereiken per boot. In het noorden van de regio Lazio ligt het Meer van Bolsena, ofwel het Lago di Bolsena. Rond het prachtige meer vind je tal van sfeervolle plaatsjes als het gelijknamige Bolsena en Marta. Meer centraal in de regio ligt het Meer van Bracciano, die met Bracciano een leuke bestemming aan het meer biedt. Het Meer van Bracciano ligt niet ver van Rome, en is erg populair onder de inwoners van de stad. Iets ten zuiden van van de regio Lazio bezoek je de leuke stad Napels.


Cultuurliefhebber? Romeinse bezienswaardigheden zoals Villa Adriana en een prachtig zeetheater bezoek je in Tivoli, gelegen nabij Rome. Natuurlijk mag je Rome niet overslaan tijdens je bezoek aan de regio Lazio. Rome de hoofdstad van Italië herbergt vele bezienswaardige gebouwen en pleinen zoals de Sint Pieter Kerk in de ommuurde Vaticaanstad. Andere must-do's in Rome zijn het Colosseum, de kerk Gesù, het Pantheon (het regeringsgebouw van de Romeinen), de Trevi-fontein en het Forum. Het nabijgelegen Frascati, wat bekend staat om haar prachtige villa's, dient uitstekend als uitvalsbasis voor een Rome stedentrip. Bekijk hier een uitgebreid aanbod hotels in het centrum van Rome.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Lazio of Latium? Vergelijk hier Lazio vakantiehuisjes van goedkope appartementen met zwembad op 20 km. afstand van de stad Rome, ruime vakantiehuisje aan het Bolsenameer, Agritoerisme met zwembad, vakantiehuisjes aan het strand van Ladispoli tot stadsappartementen in het centrum van Rome. Bekijk het uitgebreide aanbod voor je vakantie midden Italie. Vakantiehuisjes Lazio vergelijken start voortaan op Travelmap.nl.


Bekijk meer van Italië

Lees meer