Emilia-Romagna

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Emilia-Romagna
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Emilia-Romagna?

Emilia-Romagna

Daarnaast biedt de Emilia Romagna regio prachtige mooie landschappen en dient het uitstekend als uitvalsbasis om het noorden van Italië te ontdekken. Wist je dat de bekende Italiaanse wijn Lambrusco uit deze streek komt? De bekendste steden binnen de regio Emilia Romagna zijn Parma en Bologna. Beide steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De hoofdstad van Emilia Romagna is Ferrara, en beschikt met het prachtige Estense kasteel, de Romeinse kathedraal en diverse paleizen over diverse prachtige bezienswaardigheden. De stad Piacenza ligt in het noorden van het district Emilia Romagna. Net buiten de stad vind je de eerste heuvels die het begin aanduiden van de Apennijnen, een prachtig gebergte in Italië.


Met de badplaats Rimini beschikt Emilia Romagna over een van de meest bezochte badplaatsen van Italië. Met name onder families en jongeren is Rimini een populaire vakantiebestemming. De badplaats beschikt over mooie stranden en veel leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Onder de rook van Rimini bevinden zich nog een aantal andere leuke badplaatsen als Riccione en Cattolica. Kortom, op het gebied van zonvakanties en jongerenreizen biedt Emilia Romagna met deze top badplaatsen veel voor toeristen. Vanuit Emilia Romagna bezoek je ook andere leuke bestemmingen zoals het dwergstaatje San Marino, wat ligt tussen de regio's Emilia Romagna en Marche. In het belastingvrije San Marino kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen. Verder bezoek je vanuit Emilia Romagna leuke steden als Florence, Milaan en Venetië, die op relatief korte afstand liggen. Kortom, genoeg redenen voor een vakantie naar Emilia Romagna, een van meeste verrassende regio's van Italie.

Emilia Romagna trekt jaarlijk veel reizigers (autovakantie). In deze prachtige regio vind je dan ook een uitgebreid aanbod vakantiehuisjes met oa rustig gelegen vakantiehuisjes in de heuvels, villa's met uitzicht over de Adriatische kust, vrijstaande appartementen en middeleeuwse borgo's in de Appenijnen. Het vergelijken van vakantiehuisjes voor je vakantie Emilia Romagna in het noorden van Italie start voortaan hier.


Bekijk meer van Italië

Lees meer