Cannobio

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
1
Bekijk spots »
Interactieve kaart
Cannobio
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Cannobio?

Cannobio

Doordat de stad aan het meer ligt is er van alles te doen, denk bijvoorbeeld aan watersport, zeilen, zwemmen of lekker aan het strand liggen. Dit meer heeft een lange zandstrand en behoort tot één van de blauwe vlag stranden, vanwege zijn faciliteiten en schoon milieu.

Cannobio bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing in de streek. Resten van een oud Romeins Palazzo herinneren hier aan.

Eén van de oudste gebouwen in deze stad is de kerk van Sint Vittore. De klokkentoren van de kerk stamt uit de dertiende eeuw. De kerk en de klokkentoren zijn in de zeventiende eeuw geheel gerestaureerd. Dit is op een schitterende manier gedaan waardoor de kerk van Cannobio veel allure uitstraalt. De kerk ligt in het oudere deel van het dorp. Dit deel van het dorp wordt gedomineerd door smalle straatjes en steegjes.

Aan de oever van het Lago Maggiore ligt echter het mooiste religieuze gebouw van Cannobio. Hier staat namelijk de Santa Piëta. De schitterende barokke kerk werd gebouwd ter ere van de piëta (een schilderij van Maria met een dode Christus) die in 1522 bloedige tranen liet. Volgens de inwoners van dit dorp hebben deze tranen Cannobio beschermd van de pest die in deze periode in de regio heerste. De kardinaal Charles Borromeo gaf na deze gebeurtenissen de opdracht voor de bouw van de kapel. Na de bouw van de Santa Piëta werd het schilderij naar deze kapel overgebracht waar het tot op de dag van vandaag te vinden is.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Cannobio of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Italië

Lees meer