Apulië

Aantal hotels
11
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
1
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Apulië
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Tarentecc gaetanosa

Hoe reis ik naar Apulië?

Apulië

In deze meest Oostelijke regio van Italië zullen de Bourgondiërs onder ons zich prima vermaken. In Apulië worden namelijk de lekkerste olijven van heel Italië gemaakt en uiteraard kan je hier veel wijngaarden bezoeken. Op het gebied van cultuur heeft Apulie in Italie genoeg te bieden. De hoofdstad Bari is een echte havenstad en studentenstad. In Bari bezoek je het prachtige historisch centrum, het kasteel en bezichtig je het Museo d'Arte Contemporanea Polignano a Mare. Vanuit de haven van Bari vertrekken ook veel ferry's richting diverse bestemmingen in oa Griekenland. Zo is een overtocht van Bari naar het Griekse eiland Corfu (Korfoe) mogelijk. Een must-do in de regio Apulie is een bezoek aan Lecce. Bekijk in Lecce de vele indrukwekkende barokke bezienswaardigheden zoals de Piazza Duomo, ruines van het amphitheater en de Santa Croce kerk. Lecce Francisca Kunst Galerij en het Lecce Chinese en Historische museum zijn ook zeker interessant te noemen. Liefhebbers van wandelen en fietsen gaan bijvoorbeeld naar het natuurpark de Gargano. Een andere must-do in het UNESCO stad Alberobello, beroemd vanwege de Trulli (Trullo) bouwstijl, typisch voor de regio Apulië. Enkele kenmerken van de Trulli bouwstijl zijn oa de kegelvormige daken en het gebruik van kalksteen.

In deze regio kan je naast lekker eten ook verschillende leuke badplaatsen bezoeken voor een heerlijke strandvakantie. De kuststreek van Apulië ligt in het westen aan de Adriatische Zee en in het zuiden aan de Ionische Zee. Bezoek in het oostelijkste puntje van het schiereiland Gargano, in het noorden van regio Apulië, de fraaie badplaats Viesta. De middeleeuwse badplaats beschikt over een mooie boulevard met restaurantjes en hotels. In en rond Viesta vind je een grillige kust met prachtige hoge rotsen, baaien en grotten waaronder de Baia delle Zagare. Deze adembenemende baai mag je zeker niet missen tijdens je vakantie Apulië. Een ander fraaie badplaats aan de Adriatische zee is Brindisi. Brindisi beschikt over mooie stranden, een fraai centraal plein en over het prachtige Kasteel Swabian.

Vakantiehuisjes Apulië

Aan vakantiehuisjes in Apulië Italië geen geen gebrek. Vind en vergelijk hier goedkope vakantiehuisjes in oa de Salentostreek, vrijstaande appartementen met zwembad in het nationale natuurpark il Gargano, authentieke trullo's en luxe villa's nabij de zee. Kortom, volop vakantiewoningen aanbod voor een heerlijke autovakantie Apulië, in het prachtige zuiden van Italië. Het vergelijken van vakantiehuisjes in Apulië begint voortaan op Travelmap.nl.


Bekijk meer van Italië

Lees meer