Reisinformatie Iran

Algemene informatie

Hoofdstad Iran: Teheran
Aantal inwoners Iran: ca. 65.900.000
Tijdsverschil: 2.5 uur
Telefooncode: 98

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Teheran
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 6 uur)
    Vergelijk vliegtickets
  • Auto/busreis: Auto: Nederland - Turkije - Iran
    (Duur auto/busreis: ca. 72 uur)

Reizen

Benzine is heel goedkoop in Iran. Je betaalt gewoon per volle tank. De borden langs de weg zijn Arabisch. Verder kan je relatief snel en goedkoop reizen per trein. De bus brengt je in vele uithoeken van Iran. Iran Air biedt binnenlangdse vliegreizen. Ongeveer de helft van de wegen is verhard.

Geldzaken

Eten en drinken is zeer goedkoop in Iran. Ook de accommodaties zijn betaalbaar, maar verwacht dan ook geen luxe.

Cultuur

Iran is een Sjiitisch islamitisch land. Culturele minderheden leven vooral in de bergen van Iran. De grootste bevolkingsgroep bestaat uit de Persiƫrs. Interessant zijn de tapijten die op traditionele wijze gemaakt worden.
Iran is een land met ruim 2500 jaar geschiedenis. Iran is 10 jaar in oorlog geweest met buurland Irak. Nu probeert het land langzaam aan weer op te krabbelen met olie als belangrijkste exportproduct.

Natuur

Iran heeft een rijke flora en faunal. In Iran leven o.a. wilde katten, bruine beren, gazellen, panters en luipaarden. Verder groeien er in Iran vooral de acacia, de ziziphus, de heliotroop, de Iranese bijeneter, de boomklever, de trapgans, de astragalus en de alsem.
Bekijk de landkaart van Iran.

Gezondheid

Voor een reis naar Iran maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Buiktyfus, Bilharzia en Malaria.

Eten en drinken

In Iran wordt veel thee gedronken. Het hoofdmaal bestaat uit rijst, groente, vlees of vis. Aan de Kaspische zee kan je goedkoop kaviaar eten.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient minimaal nog 6 maanden geldig te zijn tot na verblijf in Iran. Tevens moet je een kopie van je paspoort bij je hebben.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Iran. Meer informatie hierover vind je bij de Iraanse ambassade in Nederland (070-3319939).
Ontdek meer over Iran