India

Aantal inwoners
1.258.000.000
Bekijk de kaart »
Aantal steden
30
Bekijk alle steden »
Visum vereist?
Ja
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar India?

India

Een reis door India betekent een ontdekkingstocht langs indrukwekkende landschappen, sprookjesachtige tempels en unieke steden als Bombay en Bangalore. Een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal in de stad Agra wordt gezien als één van de hoogtepunten van een reis door India. Groepsreizen door Rajasthan en rondreizen door vele andere delen van het land zijn erg populair bij avontuurlijke reizigers op zoek naar een bijzondere cultuur. Jongeren gaan voor een strandvakantie naar Goa, waar alcohol wel geschonken wordt.

Bovendien kun je hier oa een spannende boottocht langs krokodillen maken. In het Noord-Oosten van India kunnen liefhebbers van bergbeklimmen de Himalaya in trekken. Backpackers trekken hier naar het rustige Manali. Bezoek aldaar ook de stad Darjeeling en het nabijgelegen tijgerreservaat. Maar misschien is het mooiste wel een treinreis door India te maken van de hoofdstad Delhi naar Agra, via Varanasi naar Calcutta. Veel reizigers kiezen voor een combinatie reis waarbij je naast India ook Nepal bezoekt.

Voor je een reis naar India boekt: sommige provincies zijn onveilig door onafhankelijkheidsstrijders zoals Kashmir in het Noord-Westen van India. Bekijk de actuele reisadviezen.
Bekijk meer van Azie

Lees meer