Reisinformatie Hong Kong

Algemene informatie

Hoofdstad Hong Kong: New Territories
Aantal inwoners Hong Kong: ca. 7.100.000
Tijdsverschil: 7 uur
Telefooncode: 852

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Hongkong
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 13 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Openbaar vervoer is in Hong Kong goed geregeld. Het snelste gaat via de luxe metro. Met de Octopus card kan je onbeperkt reizen met bus, trein, tram, metro en ferry. Als je een auto huurt in Hong Kong hou er dan rekening mee dat je links moet rijden. Tussen de eilanden kan je een veerboot nemen. Veel backpackers reizen door naar China of vliegen na enkele dagen door naar verre backpack bestemmingen als Australie en Nieuw Zeeland.

Geldzaken

De munteenheid is de Hongkong dollar. Hotels zijn zeker niet goedkoop in Hong Kong. Op de markt kan je je souvenirs prima afdingen.

Cultuur

Het grootste gedeelte van de bevolking bestaat uit Chinezen. Een zeer klein deel is Engels, Amerikaans of Vietnamees. Veel inwoners leven in de grote woontorens. Hong Kong eiland en Kowloon zijn verweg het dichtstbevolkt. De godsdiensten zijn gelijk aan die in China: taoïsme en het boeddhisme. Naast het Engels wordt er Kantonees gesproken, een Zuid-Chinees dialect.
Hong Kong is eeuwenlang bewoond. In de 16e eeuw kwamen eerst de Portugezen handel drijven, later ook door andere landen en natuurlijk Groot Britannië. Vanaf 1898 hadden de Engelsen Hong Kong 99 jaar in handen. In de tweede wereld oorlog werd Hong Kong bezet door Japan. De Engelsen veroverden echter het gebied weer terug. Sinds 1997 behoort Hong Kong officieel bij China. Hong Kong betekent 'geurige haven'.

Natuur

Hong Kong bestaat uit een schiereiland (Kowloon) dat deel uitmaakt van het vasteland van China, het eiland Hongkong. Daarnaast bestaat Hong Kong uit 235 kleine eilanden in de Chinese Zee, waarvan enkele bewoond. Veel bossen zijn gekapt in Hong Kong, nu bestaat het landschap op de onbewoonde eilanden vooral uit lage begroeiing, platteland en dorpjes. Verrassend is dat 40% beschermd gebied is. Veel wordt er aan landwinning in zee gedaan.
Bekijk de landkaart van Hong Kong.

Gezondheid

Denk aan vaccinaties als je doorreist naar bijvoorbeeld China.

Eten en drinken

De Chinese keuken is rijk vertegenwoordigt in Hong Kong. Hong Kong beschikt over toprestaurants. Logisch, want Hong Kong is een rijk land waar zakenlui wel houden van een lekker hapje. Tot slot is thee erg populair. Lantau eiland heeft by the way heerlijke visrestaurants.

Openingstijden

De chinese markt op Hollywood Road is naast de Ladies Markt en de bekende Temple Street Night Market zeer de moeite waard, veel artikel zijn wel nep. Voor echte designmerken ga je shoppen in Causeway Bay en in Soho.

Paspoort en visum

  • Het paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn na afloop van het visum, dat een geldigheidsduur heeft van 30 dagen.
  • Visum is niet verplicht voor reizen naar Hongkong (Ambassade Den Haag 070-3028260).
Ontdek meer over Hong Kong