Reisinformatie Guyana

Algemene informatie

Hoofdstad Guyana: Georgetown
Aantal inwoners Guyana: ca. 755.000
Tijdsverschil: -5 uur
Telefooncode: 592

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Georgetown
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 10 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De wegen in Guyana zijn erg slecht. Het beste is om per vliegtuig te reizen. Ook is het mogelijk om per veerboot te reizen. Het is wel mogelijk om een auto te huren, maar houd rekening met de veiligheid. S'avonds is reizen per taxi aan te raden.

Geldzaken

De Guyaanse dollar is erg onderheving aan inflatie. Contante Amerikaanse Dollars zijn handig bij het wisselen. Het prijsniveau ligt onder Nederlandse begrippen in Guyana.

Cultuur

Cricket en voetbal zijn de nationale sporten in Guyana. De schilderkunst en sculpturen die Guyana rijk is, zijn het beste te bewonderen in de hoofdstad. Circa 50% van de bevolking is van Indianse en Afrikaanse afkomst. De cultuur van Guyana heeft het meest weg van Suriname en Frans Guyana.
De Nederlanders hebben een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Guyana. Vanaf 1615 was het land onder Nederlandse leiding, dit werd later overgenomen door de Engelsen. Nog altijd zijn er veel Nederlandse elementen te vinden in het land. Het plaatsje New Amsterdam en straatnamen zijn daar voorbeelden van. In 1966 werd Guyana onafhankelijk.

Natuur

De ongerepte flora en fauna van Guyana is een must voor de natuurliefhebber. Ongeveer driekwart van het land is bedekt met regenwoud. Het nationale symbool is de waterlelie. Het nationale dier is de jaguar, die je terugziet in de vlag van Guyana.
Bekijk de landkaart van Guyana.

Gezondheid

Voor een reis naar Guyana maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Malaria.

Eten en drinken

De keuken van Guyana heeft veel vis en Creoolse gerechten. In de keuken worden veel specerijen gebruikt en het eten is dus vaak erg pikant. Peperpot is een voorbeeld daarvan, dit is een pikante stoofpot met vlees en het sap van de cassavewortel.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij het verlaten van Guyana nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Guyana.
Ontdek meer over Guyana