Santorini

Aantal hotels
382
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
73
Bekijk spots »
Inwoners
1.600
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Santorini?

Santorini

Op de ezel kan men in de hoofdstad via het ezelspad naar de oude haven afdalen, maar er is ook een kabelbaan. Verder is het mogelijk de ondergrondse, tamelijk intacte, overblijfselen van de stad Akrotiri te bezichtigen, van de Minoïsche beschaving die op het eiland heerste, voordat deze stad onder het puin verdween. Diverse hotels, bars en restaurants hebben terrassen met een fraai uitzicht op de eilanden Nea Kameni. Op Nea Kameni vind je ook geneeskrachtige warmwaterbronnen. Bezoek verder de opvallend witte kathedraal van Santorini.

In Thira is volgens velen ook een van de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien. Thira is vooral ook bekend van de witte huisjes met helderblauwe daken, die men vaak aantreft op ansichtkaarten, Griekenland reisgidsen en boeken.

Wie op Kreta verblijft, kan het eiland per boot voor een dag bezoeken, schepen varen vanuit de haven van Iraklion, en de archipel binnenvaren is een belevenis op zich. Santorini is een super leuk eilandje voor een vakantie Griekenland. Vanuit Athene kan je hier naar toe varen of vliegen. Of ga eilandhoppen naar bijvoorbeeld Kreta.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Santorini of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Griekenland

Lees meer