Samos

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Samos
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Marathokamposcc sirhenryb
Kokkaricc pedroszek

Hoe reis ik naar Samos?

Samos

In de avond geniet je van de gezellige Griekse restaurants en bars. Dat Samos een perfect klimaat heeft, maakt je vakantie helemaal aangenaam. Bezienswaardigheden op Samos zijn de tempel van Hera in het Heraion, de Polykrateria Muren en de Romeinse baden in Pythagoreion. Huur een auto en verken op geheel eigen tempo het prachtige eiland middels een fly drive. Zo ontdek je het prachtige groene eiland op geheel eigen manier. Verblijf in de mooiste dorpjes ver weg van de massa in kleinschalige en luxe accommodaties. Regel nu losse vliegtickets en hotels op Samos.

Pythagoras, bekend van de stelling van Pythagoras, op Samos geboren is? De stad Pythagorion is naar hem vernoemd.

De wegen op Samos zijn bijna allemaal van goede kwaliteit. Tussen de grote steden rijden bussen. Met de boot kun je naar Lesbos, Kos en Rhodos reizen vanaf Samos. Tot slot kan je een huurauto boeken op het vliegveld of laten afleveren bij je hotel.

Tussen mei en oktober biedt Samos een prima klimaat om te zonnen en te zwemmen. In de zomer is de gemiddelde temperatuur meer dan 25 graden.

Naast de wijngaarden groeien er veel cipressen, platanen en pijnbomen op Samos. Samos heeft hoge bergen tot ca. 1500 meter.

De zoete wijn die geproduceerd wordt op Samos wordt ook veel gedronken. Probeer eens de Samina-wijn.

Het eiland Samos maakte achtereenvolgens deel uit van het Perzische Rijk, het Helleense Rijk, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. In 1912 werd het een deel van Griekenland.

Tijdens je vakantie op Samos betaal je natuurlijk gewoon met de vertrouwde euro.


Bekijk meer van Griekenland

Lees meer