Rhodos Stad

Aantal hotels
125
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
68
Bekijk spots »
Inwoners
50.000
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Rhodos Stad?

Rhodos Stad

De oude stad is in 1988 toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Men kan langs de muren die om de oude stad heen staan wandelen, want hier loopt een soort voetpad of promenade langs. De haven is zeer mooi. Men kan een wandeling maken over het Akti Boumbouli, dat tussen de Mandraki-haven en de grote commerciële haven in ligt. Aan het einde van het Akti Boumbouli bevindt zich het St. Nicholas Fort. Hier ergens zou een van de voeten van de Kolossos hebben gestaan.

De stad heeft ook een archeologisch museum, die je dicht bij de haven zult vinden. Dit museum is gevestigd in het oude hospitaal van de Johanniterridders. Ook kan men het Grootmeesterspaleis van de Orde bezoeken in de stad. Het paleis van de grootmeester (herbouwd door de Italianen in 1934 - 1939), is een interessante mix van een historisch juiste reconstructie en fascistische grootheidswaan. Vooral de uit Kos afkomstige vloermozaïeken zijn zeer bezienswaardig. Verder is er een museum voor volkskunst en staan er tevens diverse Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën door de stad verspreid.

Terrasjes, restaurants, winkels, bars en discotheken. Rhodos-Stad heeft het allemaal. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele uitgaansgelegenheden als Boomerang pub, Colorado club en de Bolo bolo beach bar. Rhodos is zeker niet de goedkoopste bestemming in Griekenland, een biertje kost hier gemiddeld 4 euro.

Het strand (ca. 2km lang) en de watersportmogelijkheden (o.a waterskiën en banaanrijden) zijn goed. Verder ontbreekt in Rhodos-Stad natuurlijk ook geen duikschool. Vanaf Rodos stad is de stad Lindos, die aan de zuidoostkust van het eiland ligt, per bus of boot te bereiken. Wil je een complete vakantie naar Rhodos dan is Rhodos-Stad een prima keuze. Tot slot, wist je dat Rhodos-stad ooit de hoofdplaats was van de Kruisridders?
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Rhodos Stad of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Griekenland

Lees meer