Rhodos

Aantal hotels
15
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
5
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Rhodos
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Rhodos?

Rhodos

Deze groeien veel op Rhodos. Door de hoge golven bij de hoofdplaats Rhodos-Stad kan je daar prima surfen. Rhodos-stad is zeker de moeite waar om te bezoeken tijdens je verblijf op Rhodos. Naast heerlijk eten en uitgaan kan je hier veel historische invloeden bewonderen. Een last minute zonvakantie Rhodos is nooit een slechte keuze, bijvoorbeeld goedkoop in het voor- of najaar. Naast zonnen kan je op Rhodos duiken, golfen (in Afandou) en elders waterskiƫn. Lees hier meer tips en informatie voor je vakantie Griekenland.

Tot slot, het bergachtige Rhodos is bijna 3 keer zo groot als het waddeneiland Texel. Hier kan je prima fietstochten maken door bossen en langs de kust. Het middeleeuwse dorpje Lindos is ook de moeite waard. We bieden je naast compleet verzorgde (all inclusive) reizen ook losse vliegtickets, hotels / appartementen, vakantiehuisjes en autoverhuur op Rhodos. Desgewenst kunnen we je huurauto klaarzetten op het vliegveld. Keuze uit compacte auto's, gezinswagens en jeeps met open dak. Boek vandaag nog je last minute of all inclusive naar Rhodos via travelmap.nl!

Vanaf Rhodos kan je per boot naar Megisti, Karpathos, Kreta en Kos. Naast het goedkope reizen met de bus kan je een auto of mountainbike huren. De wegen zijn redelijk goed. Voor autoverhuur Rhodos ben je hier aan het goede adres.

De temperatuur in Rhodos is in het voorjaar en in het najaar heel aangenaam. Rhodos kent verder veel zonne-uren.

Rhodos is berg-, heuvelachtig en bosrijk. Op de westelijke kant van het eiland bevinden zich zand-, rots-, en kiezelstrandjes. De zandstranden liggen meer aan de oostkust van Rhodos. Op Rhodos groeien olijfboomgaarden, citrusbomen en wijngaarden.

Grieken beginnen rond 10 uur met eten. Op het eiland Rhodos wordt veel wijn geproduceerd en gedronken.

De meeste inwoners van Rhodos zijn aangesloten bij de Grieks-orthodoxe Kerk. Doordat Rhodos nabij Turkije ligt, zijn er nog veel Turkse invloeden te vinden.

Circa 1600 voor christus ontwikkelden de Minoers zich op Rhodos. Rhodos is altijd een belangrijk machtscentrum in de Middellandse zee geweest. Dat de historie rijk is bewijst dat er Romeinen, Byzantijnen, Venitianen, Italianen en Turken zijn geweest.
Bekijk meer van Griekenland

Lees meer