Reisinformatie Griekenland

Algemene informatie

Hoofdstad Griekenland: Athene
Aantal inwoners Griekenland: ca. 10.800.000
Tijdsverschil: 1 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 30

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Athene Vliegreis Schiphol Amsterdam - Heraklion (Kreta) Vliegreis Schiphol Amsterdam - Paradisi (Rhodos) Vliegreis Schiphol Amsterdam - Kerkyra (Corfu)
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 3 uur)
    Vergelijk vliegtickets
  • Bootreis: Kos - Bodrum (Turkije) Corfu - Bari (Italie)
    (Duur : ca. 0 uur)

Reizen

Het makkelijkste vervoersmiddel in Griekenland is het vliegtuig. Er zijn maar liefst 81 vliegvelden in Griekenland. Dit is natuurlijk ook wel zo handig met al die eilanden. De grootste eilanden beschikken dan ook over een eigen aanvliegstad en zijn daardoor rechtstreeks te bereiken. Daarnaast is Griekenland ook per boot uitstekend bereikbaar. Zo kan je eenvoudig van eiland naar eiland hoppen en zijn eilanden als Kos en Corfu vanuit Turkije en Italië te bereiken.

Geldzaken

De munteenheid in Griekenland is de Euro. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland. Des te minder toeristische de plaats is des te lager liggen de prijzen. Door de bezuinigingen van de regering zijn onlangs de accijnzen met ruim 20 % verhoogd, waardoor je voor alcoholische dranken en sigaretten meer betaald dan de crisis.

Cultuur

Bijna de gehele bevolking is Grieks-Orthodox. Naast Grieks kunnen veel Grieken zich verstaanbaar maken in het Engels. Kenmerkend voor de Griekse cultuur zijn natuurlijk de mythologische verhalen over de Griekse Goden.
Duizenden jaren voor Christus werd er al 'geleefd' in Griekenland. Iedereen kent de goden uit deze tijd zoals Zeus, Hera en Aphrodite. Ver na de Romeinse tijd kwam Griekenland in oorlog met Turkije. Dit gebeurde in de 14e eeuw. En zorgt ervoor dat de volkeren tot op heden niet goed door één deur kunnen. In 2004 tradt Griekenland toe tot de Europese Unie. Voor heel veel meer geschiedenis moet je gewoon op rondreis gaan door Griekenland. De afgelopen jaren verkeert Griekenland in een zware en langdurige recessie.

Natuur

Wil je kennismaken met de Griekse natuur bezoek dan bijvoorbeeld het nationale park Thraki. Met o.a. prachtige bossen en vogels. Griekenland heeft zoveel te bieden qua natuur: 5000km kustlijn, kiezelstranden, rotsen, klofen, bergen, meren, wilde rivieren en schildpadden. Door het heldere water is duiken ook op veel plaatsen langs de kust mogelijk.
Bekijk de landkaart van Griekenland.

Gezondheid

Tijdens je vakantie in Griekenland kan je het beste geen water uit de kraan drinken, deze heeft een bijsmaak.

Eten en drinken

Souvlaki, Tzatziki, Choriatiki en Mousaka zijn typische Griekse gerechten uit de heerlijke Griekse keuken. De Griekse keuken is een typische mediterrane keuken en kent vele bekende gerechten. Ouzo is de bekendste Griekse alcoholische drank en heeft de bekende anijs smaak.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 13.30 en 17.30 uur tot 20.30 uur. In de populaire badplaatsen willen deze tijden erg verschillen. In sommige badplaatsen zijn de toeristische winkels tot laat geopend.

Grote banken zijn met name in de grote steden tijdens gewone kantooruren geopend. Op de eilanden zijn de banken vaak in de ochtend open. Verder zijn er door heel Griekenland voldoende pinautomaten te vinden.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, identiteitskaart of toeristenkaart is voldoende voor mensen uit de EU.
Ontdek meer over Griekenland