Lesbos

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Lesbos
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Petracc ronaldsau
Molyvoscc pedroszek

Hoe reis ik naar Lesbos?

Lesbos

65 km lang bij max. 50 km breed. Er wonen zo'n 120.000 mensen op Lesbos. Tijdens je vakantie op Lesbos valt op dat het eiland behoorlijk groen is. Lesbos is dan ook populair onder natuurliefhebbers. Naast de uitgesterkte bossen groeien er vele olijfbomen. Hou je niet van wandelen dan kan je het eiland met een huurauto, scooter of fiets verkennen. De kleine dorpjes met de goed bewaarde architectuur en de prachtige baaien geven Lesbos een rustige sfeer. De grotere badplaatsen Molyvos en Skala Kalonnis kennen in het hoofdseizoen wel meer drukte. Overweeg ook een goedkoop last minute in het voor- of najaar.

Het versteende woud bij Sigri is een unieke bezienswaardigheid op Lesbos. Ook kan je één van de 6 geneeskrachtige bronnen bezoeken tijdens je vakantie op Lesbos. Tot slot, wist je dat Lesbos een populair eiland is voor lesbiennes?

De hoofdwegen op Lesbos zijn verhard. Je kan ook redelijk goed fietsen op het eiland. Verder rijden er bussen en taxi's. Regel je autoverhuur op Kos vanuit Nederland voor de scherpste tarieven en de beste auto's. Je huurauto staat dan klaar op het vliegveld Mytilini of kies een andere ophaallocatie.

De zomers op Lesbos kunnen heet en droog zijn, de wind zorgt vaak voor een aangename verkoeling.

Lesbos is behoorlijk groen met haar bossen en olijfbomen. Het afwisselende landschap van Lesbos heeft haar hoogste punt op bijna 1000 meter. Verder heeft het eiland 2 binnenzeeën.

Supermarkten op Lesbos zijn redelijk duur. De Griekse restaurants zijn goed vertegenwoordigd.

Het eiland Lesbos wordt al eeuwen bewoond, ook voor Christus al. Ruïnes en tempels van de Romeinen zijn nu nog zichtbaar. In 1462 veroverden de Turken het eiland. Het eiland werd geplunderd en intellectuelen werden naar Constantinopel gestuurd. In de 18e eeuw leefde Lesbos weer op en werden olijfgaarden aangelegd en in de regio ontstonden pottenbakkerijen en timmerwerkplaatsen.

De Genuese familie Gattelouzi het beheer kreeg in 1355 over het eiland Lesbos? Dit was een bruidschat van de keizer van het Byzantijnse Rijk.


Bekijk meer van Griekenland

Lees meer