Kos

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Kos
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Kefaloscc pedroszek
Marmaricc annamicha

Hoe reis ik naar Kos?

Kos

De boom van Hippocrates heeft een omtrek van 14 meter. Dit is een bekende bezienswaardigheid op het eiland Kos. Het schijnt dat Hippocrates in de schaduw van deze boom les gaf aan zijn leerlingen. Een bezoek aan het oude Griekse stadje Asklepion schijnt een helende werking te hebben.

Kos staat verder bekend als ideale reisbestemming voor een fietsvakantie. Op het relatief vlakke Kos zijn enkele leuke fietstochten waardoor je het kleine eiland prima leert kennen. Een leuke excursie is een tour naar het eilandje Nissyros, waar je een wandeling over de bodem van een vulkaan kan maken. Of ga je liever leren zeilen? Kijk in onze boekshop voor wandelroutes, fietsgidsen en andere leuke reisgidsen over Kos.

Maar Kos biedt meer tijdens je vakantie Griekenland: zandstranden, een heerlijk klimaat, cafe's, restaurants en goede uitgaansmogelijkheden in Kos-Stad. Vanaf Kos kan je een bootreis naar Rhodos en Turkije (de populaire badplaats Bodrum) maken. Of ontdek de onderwaterwereld voor de kust van Kos met enkele duiklessen. Wil je het eiland verkennen profiteer dan van onze goedkope tarieven en voorwaarden voor autoverhuur op het eiland Kos. Boek vandaag nog een last minute naar dit Griekse Eiland. Kies uit goedkope appartementen of all inclusive hotels.

Hoewel Kos een populair fietseiland is kan je hier ook prima met een huurauto de leukste plekjes van het eiland verkennen. Wij kunnen als experts in autoverhuur op Kos zowel een auto voor je klaarzetten op het airport als in je badplaats. Je kan ook voor enkele dagen een auto huren. Onze tarieven voor autoverhuur zijn aantrekkelijker dan locale verhuurbedrijven.

Je vanaf Kos ook een bootreis kan maken naar het populaire Turkse Bodrum? Bijvoorbeeld voor een avondje stappen. Dat maakt je vakantie naar Kos helemaal compleet.

Kos kan je het beste met de fiets verkennen. Een fiets huren is zeer goedkoop. In de zomer rijden er tussen de grote badplaatsen ook bussen. Daarnaast kun je met een huurauto het eiland verkennen. Voor autoverhuur op Kos ben je bij travelmap aan het juiste adres.

Kos heeft koele, maar nog wel aangename winters en warme, droge zomers. In de zomer waait de soms krachtige Meltemi wind. In het voor- en najaar zijn de temperaturen ook aangenaam te noemen.

Kos is redelijk vlak met enkele heuvels. Er groeien vooral jacaranda's, cypressen, pijnbomen en dennen. De kust bestaat veelal uit zandstrand.

De inwoners van Kos zijn veelal aangesloten bij de Grieks-orthodoxe kerk. O.a. Turken, Romeinen, Italianen en Venitianen hebben de geschiedenis van Kos gevuld. Bezienswaardig zijn de opgravingen van het eeuwenoude ziekenhuis op Kos genaamd Asklepion.
Bekijk meer van Griekenland

Lees meer