Corfu

Aantal hotels
19
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
9
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Corfu
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Corfu?

Corfu

Naast diverse top badplaatsen bezoek je natuurlijk de hoofdstad van Corfu, het gelijknamige Corfu Stad. De populairste badplaatsen op het eiland zijn de levendige badplaats Gouvia, Ipsos en Dassia erg geschikt voor watersporters. Tijdens je vakantie op Corfu kan je een boottocht maken naar Zuid Albanië, het plaatsje Saranda biedt mogelijkheden voor een lekker dagje strand. Wel is dit een relatief duur uitstapje. Daarnaast mag tijdens je vakantie naar Corfu een bezoek aan het oude zomerpaleis 'Het Achilleon" van Keizerin Sissi niet ontbreken. Naast een strandvakantie is Corfu geschikt om te wandelen in de prachtige natuur van Corfu, door grotten te lopen of te duiken aan de kust van Corfu. Aan de west-kust van Corfu kan je ook surfen. Naast complete (all inclusive) zonreizen kan je hier ook losse vliegtickets en hotels boeken op dit toeristische Griekse natuureiland. Het eiland Corfu is tevens een ideale bestemming voor een fly drive zonvakantie.

Vakantiehuisjes Corfu Griekenland

Naast diverse hotels en resorts aan de kust van de diverse badplaatsen vind en vergelijk je hier ook unieke vakantiehuisjes op het eiland Corfu. Het aanbod Corfu vakantiehuizen bestaat uit oa gezellige vakantiewoningen en vrijstaande villa's gelegen op de kuststrook boven de zee en appartementen en huisjes aan het strand van de diverse badplaatsen . De meeste vrijstaande villa's en vakantiehuisjes op Corfu beschikken over een privé zwembad. Kortom, het vergelijken van Corfu vakantiehuisjes voor je vakantie Griekenland start voortaan hier.

bij helder weer je Albanië ziet liggen vanaf Corfu?

De wegen van Corfu zijn goed en redelijk onderhouden. Je kan een auto of scooter huren. Voor autoverhuur Corfu ben je bij travelmap aan het juiste adres. Een uur met de veerboot en je bent in Epirus, het vaste land van Griekenland. De meeste hotels zijn gelegen in de badplaatsen Gouvia, Acharavi en Ipsos.

Corfu heeft circa 300 zonnedagen per jaar. Ook het einde van het voorjaar en het begin van het najaar bieden een aangenaam warm klimaat.

Corfu is heuvelachtig en zeer groen met veel naaldbomen. Aan de noordkust liggen prachtige zandstranden verdeelt in diverse baaien.

Op Corfu zijn heerlijke Griekse restaurants te vinden waar oa visgerechten geserveerd worden.

De meeste inwoners van Corfu wonen in de hoofdstad. De Grieks-orthodoxe kerk is het meest bezocht door de bevolking van Corfu.

In tegenstelling tot andere Griekse eilanden is Corfu niet bezet geweest door Turken maar door Engelsen, Fransen en Italianen. De architectuur van Corfu laat hier nog sporen van zien.

Tijdens je vakantie op het Griekse Corfu kan je gewoon met de euro betalen. Het prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland.


Bekijk meer van Griekenland

Lees meer