Chios

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Chios
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Chios?

Chios

Chios heeft vele stranden en baaien, vooral bij Karfas. Je kan wandelen door de prachtige natuur en langs de knusse dorpjes in het binnenland van Chios. Natuurlijk bezoek je de hoofdstad van Chios, het gelijknamige Chios-stad. De stad is een prima uitvalsbasis om te wandelen in de natuur van Chios te maken. Ook vind je in Chios Stad een leuke uitgaansleven. Aan de oostkust van het eiland ligt het kleine badplaatsje Agia Fotini. Een ander klein badplaatsje op het eiland Chios is Vrondados. Vanaf Chios kan je de stad Cesme in Turkije bezoeken. Wil je een bruisend nachtleven dan kan je beter op vakantie naar de eilanden Kreta of Rhodos gaan. Voor accommodaties hier geen gebrek aan overnachtingsmogelijkheden in luxe en nette hotels aan de kust. Op zoek naar een uniek vakantiehuisjes op Chios. Vind hier onder vakantiehuisjes ook een traditioneel natuurstenen vakantiehuis in het middeleeuwse dorpje Aghios Georgios Sykoussis.

Met de boot kan je vanuit Chios oa naar Lesbos en Samos reizen. Op het airport van Chios of in Chios-stad kan je tevens een huurauto bestellen.

Het klimaat is in de zomer door verkoeling van zee aangenaam warm.

Het bergachtige landschap van Chios (vooral het noorden is bergachtig tot ca. 1300 meter) is vooral met jasmijn, citrusbomen, pijnbomen en olijfbomen begroeid.

Naast wandelen en fietsen kan je je verplaatsen met de taxi en de bus (alleen hoofdseizoen). De meeste wegen zijn verhard.

Chios is nog niet overspoeld door het massatoerisme. Hierdoor maak je goed kennis met de Griekse cultuur.

Van de 13e tot de 16e eeuw werd Chios beheerst door de Italianen. Door de gunstige strategische ligging was Chios één van de welvarendste eilanden van Griekenland. Ook Byzantijnen en Turken hebben sporen achtergelaten op het eiland.

Chios nog niet helemaal ontdekt is door het massatoerisme?


Bekijk meer van Griekenland

Lees meer