Athene

Aantal hotels
353
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
381
Bekijk spots »
Inwoners
4.000.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
1
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Athene?

Athene

De wereldstad Athene heeft veel historische Griekse bezienswaardigheden te bieden zoals de ruïne Acropolis en de tempel Parthenon met de prachtige zuilen, gelegen op een berg. Odeion van Herodes Atticus, de tempel Theseion, het oude Agora, de kathadraal Metropolis en de Tempel van Hephaistos zijn slechts een kleine greep van de vele bezienswaardigheden in Athene.

Reizen binnen Athene gaat razendsnel en goedkoop via de metro. In de nacht verveel je je ook niet in Athene. Shoppen doe je in Ermou of de oude wijk Monastiraki. De centrale markt is eveneens de moeite waard. Liefhebbers van uitgaan bezoeken 's avonds en 's nachts de wijken Psirri en Plaka.

Tot slot, kent Athene het hele jaar door een zacht klimaat, echter kunnen in de zomer de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Het voor- of najaar is dus ook het overwegen waard. Vanwege de vele bezienswaardigheden in en rondom Athene, is een stedentrip zeker een aanrader. Zo kun je vanuit Nederland al een huurauto reserveren. Deze zijn te verkrijgen in diverse klasses. Ook is een reisgids zeker een handige tool voor je stedentrip, zo sla je niets over. Ook staan hier leuke tips in, waardoor je alles uit je vakantie haalt.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Athene of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Griekenland

Lees meer