Provence

Aantal hotels
26
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
16
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Provence
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Provence?

Provence

Kenmerkend zijn de bergen, bossen, meren, lavendelvelden, wijngaarden en olijfbomen maar natuurlijk ook de Côte d’Azur aan de Middelandse Zee met alle populaire Franse badplaatsen. De Provence loopt verder langs de grens met Italië, tot de rivier de Drôme in het noorden en in het westen tot Nîmes. De Provence is een van de mooiste regio's van Frankrijk en biedt enorm veel voor toeristen. Of je nu op zoek bent naar een mooie kuststreek, prachtige landschappen, idyllische dorpjes, bergen, meren of grotere badplaatsen je vindt het in de Provence.

Bestemmingen in de Provence

Het kiezen van een geschikte bestemming in de Provence hangt af van het soort vakantie dat je wilt. Omdat het gebied zo rijk is aan diversiteit heeft het voor iedereen iets passends. We zullen eerst de populaire badplaatsen aan de Côte d’Azur voor je op een rijtje zetten:

Ben je geen zon zee strand type dan kun je ook in het binnenland van de Provence de meest prachtige bestemmingen ontdekken. Bijvoorbeeld in de regio Haut-Alpes, de naam zegt het al in de hoge bergen. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken door de natuur en genieten van het klimaat en uitzicht. Een actieve vakantie in de Provence is ook zeker een optie met de populaite ski oorden en klimgebieden. Er zijn tevens vele culturele erfgoeden in de Provence die een bezichtiging waard zijn en verder is het gewoon de ideale vakantiebestemming om met de auto te bezoeken. Zo heb je de vrijheid om de hele omgeving te ontdekken en bijvoorbeeld een paar dagen in de bergen te recreëren en daarna tot rust komen op een zonnige kustplaats aan de Middellandse Zee.

Vakantiehuisjes Provence Frankrijk

Overnachten doe je in hotels in leuke stadjes als Arles of Avignon. Kies je voor een autovakantie Frankrijk dan kan je hier ook prima overnachten op een eenvoudige camping of in één van de luxe vakantiehuisjes die je in de gehele Provence tegenkomt. Het uitgebreid aanbod Provence vakantiehuisjes bestaat uit oa uit vrijstaande vakantiehuisjes de Middellandse zee, luxe vakantiewoningen met privé zwembad op rustige locaties, landhuizen in het binnenland en boerderijen te midden van prachtige landschappen. Kortom, vergelijk je Provence vakantiehuisje voor je vakantie naar het prachtige zuiden van Frankrijk.


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer