Pays-de-la-Loire

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Pays-de-la-Loire
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Porniccc franoisph
Croix-de-Viecc franoisph
Beauvoircc williamwa

Hoe reis ik naar Pays-de-la-Loire?

Pays-de-la-Loire

De zandstranden bij populaire badplaatsen worden afgewisseld met krijtrotsen en ruige rotskusten. Pays de la Loire is natuurrijk met onder andere de Loire vallei (UNESCO) vol kastelen en dankzij steden als Angers, Nantes Saumur, Le Mans, Guérande, Fontenay-la-Comte en Laval is het rijk aan kunst en historie.

Badplaatsen

De meest bezochte badplaatsen langs de kust van Pays de la Loire zijn La Baule met maarliefst 12 km aan zandstrand en de badplaatsen aan de Vendéekust waaronder:
  • Sables d’Olonne,
  • Saint Jean de Monts,
  • Saint Gilles Croix de Vie,
  • Saint Hilaire de Riez,
  • La Tranche sur Mer,
  • Notre Dame de Monts
  • en Brétignolles sur Mer.

Er zijn vele prachtig gelegen oude kastelen te ontdekken in Pays de la Loire. De meesten zijn te vinden langs de rivier de Loire. Veel kastelen in dit gebied zijn het hele jaar open voor bezoek. Soms met boeiende exposities of aanvullende activiteiten, zoals het Château des Avonturiers in Avrillé, waar je met de kids een speurtocht door de kasteeltuinen kunt maken, ook in het Nederlands.

We beginnen met de hoofdstad van Pays de la Loire, Nantes. Ook als je niet hier verblijft is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de stad. De stad wordt gekenmerkt door de rivieren de Erdre en de Sèvre welke hier uitkomen in de meer dan 1.000 kilometer lange rivier de Loire. Nantes ligt zo’n 60 kilometer van de kust en draagt het label van stad van kunst en geschiedenis. De mooie kathedraal van Nantes en het kasteel van de hertogen van Bretagne in het historisch deel van de stad zijn een absolute must see. Winkelen kan in het historische passage Pommeraye en een wandeling door de mooie tuinen (Japanse tuin en botanische tuin) zijn zeer de moeite waard.
Meer in het binnenland vind je de charmante plaats Le Mans. Bekend vanwege de 24uur van Le Mans één van de belangrijkste autosport races ter wereld. Wat Le Mans verder te bieden heeft vind je op de plaatspagina maar neem ook de volgende tip mee: in de zomermaanden worden de monumentale gebouwen gebruikt als projectiescherm voor Romeinse sprookjes en theater. Een unieke beleving. Het heet La Nuit des Chemières.


Ga je met kinderen naar Pays de la Loire dan mag je ze een bezoek aan het historisch themapark Puy du Fou niet onthouden! Een pretpark die je meeneemt naar de Middeleeuwen vol spanning en sensatie in Les Epesses. Wil je nóg meer spannende riddershows zien met paarden ga dan naar het mooie Sainte-Suzanne. Een waar spektakel onder de naam La Ferté Clairbois.
In Laval leer je alles wat er te leren valt over kaas en melk in het museum Le Lactopôle.

Je vakantie in Frankrijk begint met het vinden van de best gelegen vakantiewoning. Vind hier eenvoudig de perfecte accommodatie in het Pays de la Loire door te zoeken op plaats en datum. Welke faciliteiten je vakantiehuisje moet hebben en hoeveel slaapkamers. Wil je een vakantiehuis aan de Loire of in één van de mooie kustplaatsen? Volop keuze om je ideale reis samen te stellen.


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer