Limousin

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Limousin
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Limousin?

Limousin

Limousin ligt grotendeels in het Centraal Massief, het Frans gebied dat zich kenmerkt door bergen en plateaus. Er wordt ook wel een onderverdeling gemaakt in hoog Limousin (haute Limousin) en laag Limousin (basse Limousin). De hoofdstad van deze regio is Limoges. Andere plaatsen die je er tegenkomt zijn Saint Marc à Loubaud en Arnac Pompadour. Limousin is één van de minst bevolkte regio’s van Frankrijk en dus een ideale bestemming als je op zoek bent naar rust en ruimte. Er zijn vele rivieren die hier hun oorsprong vinden en je komt mooie meren tegen als het grote Lac de Vassivière, ontstaan door de bouw van een dam en één van de grootste meren van Frankrijk. Er zijn stranden, je kunt er windsurfen en rondom natuurgebieden waar je prachtige wandelingen kunt maken en kastelen bezoeken. Verder kenmerkt het landschap zich door groene valleien en bergen waarvan de Mont Bessou met haar 977 meter de hoogste is.

Hoewel het gebied nu in populariteit toeneemt is Limousin is nooit erg toeristisch geweest. De regio is voor de meeste toeristen vooral doorreis gebied naar de bergen, zee en andere populaire bestemmingen rondom zoals de Grotten van Lascaux en de Auvergne vulkanen. Toch heeft de regio een aantal interessante bezienswaardigheden zoals:

  • de ruïnes van Oradour-sur-Glane waar op 10 juni 1944 de massamoord op de bevolking heeft plaatsgevonden door de SS,
  • Parc du Reynou, de 45 hectare grote dierentuin in Vigen,
  • en het Jacques Chirac museum in Sarran.
Ook interessant zijn het gigantische doolhof “Le Labyrinthe Géant des monts de Guéret” in Guéret, het Nationaal Porselein Museum in Limoges en het kasteel Château de Sédières in Clergoux. Natuurlijk hoogtepunt: de watervallen van Gimel (Cascades de Gimel), 3 watervallen waarvan de hoogste 60 meter. Een tour naar de watervallen duurt ongeveer een uur. Er is nog veel meer te zien in Limousin maar ga hier vooral naartoe als je liefhebber bent van outdoor sporten, wandelen en het ontdekken van de natuur.

De best gelegen vakantiehuisjes voor paren, gezinnen en groepen voor een onvergetelijke vakantie in het Franse Limousin vind je hier. Kies een vakantiehuis aan één van de meren of midden in het glooiende landschap met uitzicht op de Mont Gargan. Vind altijd beschikbare vakantiewoningen in jouw reisperiode.


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer