Corsica

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Corsica
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Corsica?

Corsica

Het Franse eiland Corsica biedt prima mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het eiland is erg divers en geschikt voor zowel een strandvakantie als een actieve vakantie vol cultuur en activiteiten. Zo kan je prima duiken in het heldere water of buitensport beoefenen in het ruige, groene berglandschap (tot 2700 meter) van het binnenland van Corsica. Liefhebbers van mountainbiken, canyoning en klimmen kunnen hun hart ophalen. Een must-do is een boottocht lang de westkust van het eiland. Corsica is een sportief eiland want je kan ook prima surfen en zeilen. Houd van je van cultuur? Via wandelpad GR20 bereik je via de schitterende Gorges de la Restonica de stad Corte. Cap Corse is een mooi gebied met vissersdorpjes, rotskliffen en een ruige natuur.


Corsica, het eiland waar de Franse Keizer Napoleon Bonaparte geboren werd is een uitstekende vakantiebestemming voor mensen die houden van sport, natuur en strand. Bezoek ook zeker vanaf Corisia het eilandje Elba, waar Napoleon verbleef in ballingschap. Boek gerust alleen een vliegticket naar Corsica, reis rond met een huurauto en verblijf op campings of in vakantiehuisjes. Corsica is een uitstekende bestemmingen voor een heerlijke fly drive. Combineer je reis met een bezoek aan het eiland Sardinië. Kortom, Corsica een prachtig avontuur, niet ver van huis. Je vakantie Frankrijk begint op travelmap.nl!

Op zoek naar goedkope of luxe vakantiehuisjes op Corsica? Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor een goede prijs. Wij vergelijken duizenden huisjes in heel Europa. Boek nu een luxe villa of voordelig vakantiehuisjes voor groepen op het prachtige eiland Corsica.

Goedkope hotels Corsica boeken? Travelmap heeft het hele jaar hotel aanbiedingen voor diverse bestemmingen op Corsica. Vind hier goedkope tot luxe hotels in plaatsen als Calvi, Bastia en Saint Florent.

Bus/auto/bootreis: Amsterdam - Nice, Bootreis: Nice - Bastia, Calvi of Ajaccio / Corsica (ca. 3.75 uur). Je ook een ferry nemen vanaf van Toulon en Savona naar Corsica en van Livorno (Italië) naar Bastia (Oost Corsica). Bekijk hier onze tarieven van Ferry Overtochten en goedkope vluchten naar Corsica.

Corsica heeft een aangenaam zonnig klimaat in de zomer. In de winter valt de meeste regen en sneeuw op de bergtoppen.

Het binnenland bestaat uit hoge bergen (Monte Cinto 2706 meter) en diepe valleien begroeid met struiken en andere begroeiing zoals (kastanje)bomen, planten en bloemen. De kust beschikt over prachtige stranden.

Corsica heeft zijn eigen kaas- en vleesgerechten. Ook smaakt de wijn en het bier goed. Naast de Franse keuken vind je er de Italiaanse keuken.

De meeste inwoners wonen in de grote steden. Naast Frans en Italiaans (veel minder) wordt er een eigen taal gesproken: Corsicaans. Toerisme is erg belangrijk voor de bevolking.

Corsica is een Frans eiland ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het is een bijzonder aantrekkelijk eiland en velen hebben hun hart aan dit eiland van de schoonheid verpand. Niet voor niets wordt Corsica Ile de Beauté genoemd. Hoewel elke beschrijving gepoogd is te mislukken in vergelijking met de echte schoonheid toch een poging. Tevens is het eiland erg geschikt voor een fly drive zonvakantie!

De natuurlijke schoonheden van Corsica zijn vooral terug te vinden in de diversiteit. Men noemt Corsica ook weleens "Frankrijk in het klein". Bezoek in plaats van de krijtrotsen van Normandië eens die van Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica; al waar je staande op de citadel ook nog eens een prachtig overzicht hebt over de kleinere eilandjes en de kustlijn van Sardinië. Of de rode rotspartijen en gebergte van de Provence en Luberon, ook die vinden we terug in omgeving van oa Porto alwaar het UNESCO wereldnatuurreservaat Scandola ligt. Werkelijk adembenemend mooi. En zo kan ik doorgaan: het alpenachtige gebergte dat we terug kunnen vinden in het hart van Corsica, maar ook de prachtige stranden die dan weer aan de Riviëra doen denken aan de oostkust vooral rond Porto Vecchio en de Biaritz achtige zee weer juist aan de golf van Valinco. Een zee waar dolfijnen zwemmen en als het meezit je op een boottocht de walvissen kunt treffen.

Alle adventure-achtige sporten kunnen worden beoefend op dit eiland. De zee, die dan weer geheel vlak voor waterskiën geschikt is en dan weer woest voor kitesurfen. De onderwaterpracht van de Middellandse zee die tijdens het snorkelen en duiken is te zien, kun je afwisselen met bezoekjes aan de kloven en dalen met de snelstromende beken die geschikt zijn voor canyoning en raften of de steile wanden voor het klimmen en abseilen. Immers zee en gebergte liggen slechts hooguit een 10-tal km uit elkaar.

Als er dan wordt gevraagd waar je het beste naar toe kunt gaan, dan staan sommige mensen direct met hun antwoord klaar. Daarheen, of daar. Ik weet het dan gewoon niet. Het is overal mooi. De citadellen van Corte, Ajaccio (=hoofdstad) Bonifacio en Calvi, het prachtige achterland van Balagne, de bergstadjes Vizavone en Zonza... het geschiedkundige Filitosa, de vele watervallen, Genuese torens en bruggen, de westkust of de oostkust.

Ja, de oostkust of de westkust die verschillen nogal van elkaar. De oostkust is wat vlakker, kent een lange weg van Noord (Bastia) - Zuid (Bonifacio), die maximaal 5 km uit de kust loopt. Deze weg is vlot te berijden, zodat je snel naar de stranden van Porto Vecchio kunt rijden of de kastanje achtige bossen rond San Nicolao. Of naar de watervallen die op een paar km afstand landinwaarts van deze N198 te vinden zijn. Dit in tegenstelling tot de westkust waar elke weg hemelsbreed veel korter is dan de werkelijkheid met al zijn bochtjes en vergezichten. Weggetjes die met name voor campers en grotere caravans nog wel eens voor halsbrekende toeren zorgen. En kun je aardig met de motor sturen, dan zijn dit ook wel prachtige wegen voor de ervaren motorrijders. En dat zelfde geldt natuurlijk voor fietsers. Zonder conditie hoef je je fiets niet mee te nemen naar Corsica. Graag noem ik de GR20 nog even: de Grand Randonee 20, de mooiste onder de lange afstandwandelingen, die je zonder gedegen voorbereiding echt niet kunt lopen, maar met de juiste expertise de mooiste schijnt te zijn. Overigens zijn er meerdere lange afstands wandelingen!


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer