Centre

Aantal hotels
13
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
3
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Centre
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Centre?

Centre

Het landschap dat je hier aantreft is zeer natuurrijk. Ongerepte bossen, velden, weiden met rivieren en meren, schitterende parken en tuinen tekenen de omgeving. Te midden van het blakende landschap liggen eeuwenoude elegante kastelen verscholen waardoor het gebied een plek op de lijst van UNESCO mag innemen. Ook gastronomisch schiet Région Centre in Frankrijk niet tekort met lokale specialiteiten en de royale wijngaarden. Ontdek hier welke interessante bestemmingen je in het hart van Frankrijk treft en wat er te zien is.

De hoofdstad van het gebied is Orléans. Hier moet je de kathedraal van Orléans bezichtigen, het is zeer indrukwekkend en behoort tot de grootsten van Frankrijk, net als de kathedraal in Tours en de Notre-Dame van Chartres welke met haar gebrandschilderde ramen en gotische bouwstijl op de Werelderfgoedlijst staat. Zoals gezegd is Centre een gebied rijk aan kastelen. Een voorbeeld van een kasteel dat je hier absoluut gezien moet hebben is het Château de Chambord. Één van de bekendste en het grootste van de Loire kastelen. Daarnaast zijn er diverse wijngaarden die je kunt bezoeken vooral in Touraine, de regio rond Tours. De wijnliefhebber komt er helemaal aan zijn trekken en het is natuurlijk een belangrijk element van een bezoek aan Frankrijk. Het plaatsje Blois is een tip van de redactie. Ontdek zelf waarom!

Overnachten in een hotel of één van de prachtig gelegen vakantiehuizen langs de Loire? Hier vind je een selectie van de beste accommodaties in Centre Frankrijk, beschikbaar in jouw vakantie. Bekijk ons aanbod vakantiehuisjes, vooral in het Loirevallei hebben wij prachtige vakantiehuisjes midden in de natuur. Ook huisjes voor grote groepen of juist intiem met zijn twee.


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer