Auvergne

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Auvergne
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Auvergne?

Auvergne

Dit gebied vol ongerepte natuur haalt het beste uit alle seizoenen en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en voor rustzoekers. In de winter kan het flink koud worden en in de zomer is het er heerlijk warm en het voorjaar begint al vroeg. Het landschap geeft ons vele grotten en gebergten te ontdekken maar ook warmwaterbronnen als Vichy en Mont-Dore. Met name de vulkanen van de Auvergne met zijn kraters, de natuurparken, de vele meertjes en sfeervolle bergdorpjes zijn erg geschikt voor wandeltochten. Raften doe je in de werkelijk adembenemende De Gorges du Haut Allier kloof, ook wel "Vallei der Wonderen" genoemd.

De hoofdstad van Auvergne is Clermont-Ferrand, een eeuwenoude stad vol historie en bekend om zijn vele restaurantjes, de kathedraal en de Place de Jaude. Bewonder hier naast de zwarte Notre Dame en de middeleeuwse huizen als ook het Middeleeuws Museum. Een andere interessante bestemming is het mondaine Vichy, de plaats van de kuuroorden vanwege haar warmwaterbronnen.

Vakantiehuisjes in de Auvergne zijn volop aanwezig, in allerlei prijsklassen. Er zijn ontzettend veel vakantiehuizen en bungalows voor zowel kleine reisgezelschappen als grote groepen te vinden in de vele bestemmingen in het Franse Auvergne.


Bekijk meer van Frankrijk

Lees meer