Reisinformatie Filipijnen

Algemene informatie

Aantal inwoners Filipijnen: ca. 92.000.000
Tijdsverschil: 7 uur
Telefooncode: 63

 • Vliegreis:

  Naast de luchthaven in Manila beviden zich ook luchthavens in Cebu en Davao.

  • Schiphol Amsterdam - Londen - Hongkong - Manila
  • Schiphol Amsterdam - Hongkong - Manila
  • Schiphol Amsterdam - Seoul - Manila

  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 17 uur)
  Vergelijk vliegtickets

Reizen

Reizen binnen de Filipijnen is goedkoop. Het openbaar vervoer in de avonduren en in de nacht vraagt enige waakzaamheid voor overvallen. Bussen zijn vaak overvol. Op sommige eilanden rijden express-bussen met airco. Opvallend zijn de kleurige, grote jeepneys. Tussen de eilanden kan je met de veerboot reizen. In de grote steden biedt de taxi uitkomst.

Geldzaken

De officiƫle munteenheid van de Filipijnen is de Filippijnse Peso, afgekort PHP. 1 Euro is ongeveer 54,60 Peso waard (koers 2013). Zowel contante Amerikaanse Dollars als Euro's zijn handig bij het wisselen naar Filippijnse Peso. Het prijsniveau op de Filipijnen ligt onder Nederlandse begrippen. Met een bankkaart kunt u op diverse plekken prima geld opnemen. Een creditcard kan handig zijn en wordt in bijna alle hotels geaccepteerd als betaalmiddel. Contant geld is overwegend het makkelijkst in de Filipijnen.

Cultuur

De bevolking van de Filipijnen staat bekend als vriendelijk en gastvrij, de meesten leven van landbouw en visserij. Hou er wel rekening mee dat de meeste bewoners arm zijn en van jou willen profiteren. Hanengevechten vormen een bijzonder onderdeel van de cultuur op de Filipijnen. Een grote meerderheid van de bevolking is katholiek, een kleine minderheid islamitisch (zij leven veelal in het zuiden van de Filipijnen, Mindanao). In de hoofdstad Manila wonen veel Chinezen.
Spanjaarden heersten 4 eeuwen op de Filipijnen, de Amerikanen daarna slechts een halve eeuw. Sinds 1946 zijn de Filipijnen onafhankelijk van Amerika. De belachelijke dictatuur van Marcos duurde sinds 1965 enkele jaren, de huidige generaal is al niet veel beter. De vele eilanden maakt het land moeilijk bestuurbaar. De overheid ligt nog steeds regelmatig overhoop met islamitische rebellen uit het zuiden.

Natuur

De natuur van de duizenden eilanden van de Filipijnen is fraai. Vulkanische bergen, tropische regenwouden, indrukwekkende rijstterrassen (Banaue-dal), zandstranden, unieke planten en dieren (zoals bijzondere vissen en vogels) vormen hier de natuur. Vulkanen komen op de Filipijnen regelmatig tot uitbarsting. Ook is de Filipijnen bekend van de vele aardbevingen.
Bekijk de landkaart van Filipijnen.

Gezondheid

Voor een reis naar de Filipijnen maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepetitis A, Buiktyfus, Bilharzia en Malaria.

Eten en drinken

Het eten op de Filipijnen is goed. Heerlijke rijstgerechten met vis, (varkens)vlees en groente. Op straat is ook veel te koop. Bananen en kokosnoten vind je overal.

Paspoort en visum

 • Als inwoner van de EU dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort om te reizen naar de Filipijnen. Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden na je verblijf geldig te zijn. Iedere reiziger dient in het bezit te zijn van een eigen paspoort, ook kinderen en baby's.
 • Voor reizen binnen de Filipijnen heb je geen visum nodig, tenzij je langer dan 21 dagen wilt blijven.
Ontdek meer over Filipijnen