Reisinformatie Fiji

Algemene informatie

Hoofdstad Fiji: Yasawa-eilanden
Aantal inwoners Fiji: ca. 875.000
Tijdsverschil: 12 uur
Telefooncode: 679

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Sydney - Nadi
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 26 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Op de Fiji eilanden wordt links gereden. Op de 2 grootste eilanden rijden bussen. Tussen de grote eilanden varen dagelijks boten. Vliegtuigen brengen je op de meeste andere eilandjes.

Geldzaken

Rondreizen door Fiji is betaalbaar. De meeste resorts zijn all inclusive.

Cultuur

De inwoners op Fiji komen uit vele culturen. De grootste groepen zijn de Fiji's en de Fijo Indianen. Dit geeft Fiji een kleurrijke tintje. De inwoners staan bekend als vriendelijk en behulpzaam.
Ooit was Fiji een Britse kolonie. Sinds 1970 is het land onafhankelijk van Groot Brittaniƫ. De dorpen zijn in handen van de 'chief'.

Natuur

Naast de prachtige vissen en koraal in de wateren biedt de Fiji eilanden je ook fraaie vogels (o.a. papegaaien). Maak een wandeling door de prachtige tropische flora en fauna. Maar je komt vooral voor de witte stranden en de palmbomen van de eilanden natuurlijk.
Bekijk de landkaart van Fiji.

Gezondheid

Voor een reis naar Fiji maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Buiktyfus. Dit is een echter een advies die veel reizigers naast zich neerleggen. Problemen zijn dan ook niet bekend. Bij het huren van een snorkel ontbreken vaak de flippers. Kijk dus uit met het scherpe koraal.

Eten en drinken

Ga zelf op zoek naar een kokosnoot of vang vis in de heldere wateren. Eet zeker eens bij de mensen thuis. De keuken is zeer gevarieerd, de Indische keuken is ook erg populair.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, vaak ook op zondag geopend.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient nog minimaal 3 maanden na je verblijf geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Fiji.
Ontdek meer over Fiji