Newcastle

Aantal hotels
89
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
85
Bekijk spots »
Inwoners
300.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
2
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
-1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Newcastle?

Newcastle

Maar verblijf zeker ook een aantal dagen in Newcastle. Deze stad wordt steeds hipper door zijn cultuur, kunstmusea en het befaamde uitgaansleven in Newcastle Gateshead. De stad is verder een fraaie combinatie van historische panden, zoals de 11e eeuwse Newcastle Kasteel, de prachtige St. Nicolas kathedraal en hypermoderne bouwwerken.

Een stadswandeling of een busrit (in de zomer kan je op het dak zitten) is zeker de moeite waard. Naast historische bezienswaardigheden kun je een aantal musea bezoeken, zoals het Baltisch centrum voor Hedendaagse kunst en het Life Science Centre. Veel restaurants en clubs zijn te vinden op de kade langs de rivier de Tyne. Vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over de 7 bruggen over de rivier. Liefhebber van shoppen? Bezoek het enorme MetroCentre of het Eldon Plein winkelcentrum. Niet ver van de stad staat de Engel van het Noorden, een standbeeld van een engel die symbool staat voor heel Engeland.

Vanaf de kade heeft u dus een prachtig uitzicht over de 7 mooie bruggen over de rivier. De mooiste is de wandel-en fiets-brug Gateshead Millennium Bridge. Voetbal fans kunnen combineren hun vakantie met een thuiswedstrijd van Newcastle United.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Newcastle of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Engeland

Lees meer