West End in Londen

Aantal hotels
50
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
85
Bekijk spots »
Aantal wijken
17
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
-1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar West End?

Wijk West End in Londen

Naast de grote toeristische attracties staat de wijk West End bekend om haar vele winkels, bekende pleinen, overheidsgebouwen en uitgaansgelegenheden waaronder de West End theaters. West End wordt gezien als het toeristische centrum van Londen met als kloppende hart Piccadilly Circus, het bekendste commerciële plein van Londen waar de vele neonreclames de sfeer bepalen. Rondom Piccadilly Circus vind je verder veel winkels, bars en gezellige restaurants. Ook de gezellige wijk Soho grenst aan Piccadilly Circus. In Soho vind je tevens Chinatown waar je een groot aantal Chinese restaurants, supermarkten en toko's bezoekt. Op het centraal plein in Londen, Trafalgar Square, vind je Nelson's Column. Trafalgar Square is zeker de moeite waard om te zoeken en is de spot tijdens oudjaarsavond voor de viering van oud en nieuw. Aan de rand van West End in het noorden loopt Oxford Street, de bekendste winkelstraat van Londen. De New Covent Garden Market is een niet te missen historische markthal waar je veel gezellige eettentjes en terrasjes vindt. West End of Londen biedt voor toeristen te veel om op te noemen. Neem de tijd om alle hoogtepunten te bekijken tijdens je stedentrip Londen.

Leicester Square is een bekende plein te midden van het uitgaanscentrum van West End. Aan het bekende Leicester plein vind je met name veel bioscopen waar regelmatig grote filmpremières plaats vinden. In West End Londen vind je verder vele prachtige theaters die tesamen bekend staan als de West End Theaters. Belangrijke West End theaters die je als musicalliefhebber moet bezoeken zijn oa Royal Theatre, Garrick Theatre (Chicago), Dominion Theatre (We Will Rock You) Prince of Wales Theatre (Mamma Mia), New London Theatre (Cats), Lyceum Theatre (Lion King), Noël Coward Theatre en Apollo Victoria Theatre (Wicked), Queen's Theatre (Les Misérables) en Her Majesty's Theatre (The Phantom of the Opera). Kortom, de West End Theaters bieden een uitgebreid aanbod aan grote en bekende musicals, zowel oud als nieuw.

Wanneer je in hartje Londen wilt verblijven tijdens je stedentrip dan is de wijk West End het ideale gebied. Of je nu een weekendje Londen wilt ontdekken, wilt shoppen of een musical wilt bezoeken, de West End of Londen wijk dient als ideale uitvalsbasis. West End of London biedt een enorm aanbod aan hotels verspreid over de verschillende wijken van luxe hotels tot low budget appartementen. Bekijk hier het aanbod West End London Hotels en boek je ideale accommodatie voor een goedkoop weekendje Londen.


Bekijk meer van Londen