Sharm el Sheikh

Aantal hotels
58
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
54
Bekijk spots »
Inwoners
37.000
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
1 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Sharm el Sheikh?

Sharm el Sheikh

Sharm-el-Sheikh is een belangrijke toeristische trekpleister. De kalme en heldere wateren van de Rode Zee maken het een populaire duikbestemming. Het nabijgelegen Ras Mohammed is een nationaal park, waar je heerlijk een wandeling kunt maken. In de stad zijn vele hotels te vinden en het heeft ook een vliegveld waar diverse chartermaatschappijen uit Europa op vliegen.

De toeristische strook strekt zich uit tot aan Naama Bay. Naama Bay is volledig ingesteld op de toeristen, dit is vooral te merken aan de vele souvenirwinkels, sishagelegenheden en internationale voedingsketens (zoals Starbucks, McDonald's en Hard Rock Cafe). Vanwege de hitte gedurende de dag zijn de meeste winkels vooral 's avonds (na zonsondergang) geopend.

Wil je (all inclusive) op vakantie naar Egypte? Zijn je wensen: zon, zee, strand, watersport (oa duiken en surfen), stappen, shoppen en een luxe hotel? Dan is een vakantie naar Sharm El Sheikh op het schiereiland zeker aan te raden. Het fraaie binnenland van Sinaï bestaat uit hoge bergen en woestijn. Maar natuurlijk kom je hier eigenlijk voor het duiken in de koraalriffen van de Rode Zee.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Sharm el Sheikh of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Egypte

Lees meer