Egypte

Aantal inwoners
83.700.000
Bekijk de kaart »
Aantal steden
12
Bekijk alle steden »
Aantal regio's
1
Bekijk alle regio's »
Visum vereist?
Ja
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Egypte?

Egypte

Dankzij de gunstige ligging aan zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee, kan je tijdens je vakantie in Egypte volop genieten van zon, zee, strand. Dit kan dan ook in de vele sfeervolle badplaatsen vol luxe resorts en hotels.

Zin om te duiken? Egypte staat bekend als één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld. Bewonder de prachtige koraalriffen langs de Egyptische kust. Voor de watersport moet je in de kustplaats Hurghada zijn. De steden Cairo, Luxor, Aswan en het Nijldal bieden veel bezienswaardigheden zoals de sfinxen, de piramides, de tempels en vele musea. Belangrijke toeristische hoogtepunten die niet mogen worden overgeslagen zijn de Piramiden van Gizeh (waaronder de piramide van Cheops) en het Egyptisch Museum in Caïro. Toeristisch trekpleisters zijn verder de rotstempels van Abu Simbel in Nubië (Zuid Egypte), het woestijnachtige schiereiland Sinaï (Noord-Oost Egypte) en het Dal der Koningen in Luxor.

Kortom, Egypte is een zonnige bestemming boordevol activiteiten, cultuur en historie. Daarnaast zijn er goede toeristische voorzieningen, zoals all-inclusive hotels en resorts. Verder is een Nijlcruise een aanrader voor een onvergetelijke vakantie. Zo is er enorm veel mogelijk, combineer bijvoorbeeld een Nijlcruise vakantie van Luxor naar Aswan eens met een zonvakantie in de badplaatsen Hurghada of Sharm el Sheikh. Deze combinatie van cultuur en zon is behoorlijk populair.

Wij wensen je alvast veel plezier tijdens je vakantie in één van de best ontwikkelde landen van Afrika. Wanneer je een auto huurt in Egypte, vergeet dit dan niet in Nederland te doen. Zo kunt u vele malen voordeliger uit zijn. Ook is het mogelijk om te kiezen uit complete rondreizen van diverse erkende touroperators. Zowel individuele maatwerk reizen als complete groepsreizen met gids, accommodaties en dagprogramma zijn mogelijk. Ook is een rondreis vaak goed te combineren met Jordanië! Reis door het Wadi Rum woestijn naar alle andere highlights van het Midden Oosten.



Heb je leuke Egypte reistips? Stuur nu je tips en beoordelingen in en deel je ervaringen met andere reizigers.


Bekijk meer van Afrika

Lees meer