Thüringen

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Thüringen
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Thüringen?

Thüringen

Liefhebbers van natuur en rust kunnen hun hart ophalen in deze "groene" deelstaat. Thüringen biedt veel prachtige natuur met in het zuiden het bosgebied het Thüringer Woud en in het noorden het zuidelijke deel van het middelgebergte De Harz. Het Thuringer Woud biedt prachtige natuur en enkele kuuroorden zoals Bad Liebenstein, die vanuit Eisenach eenvoudig te bereiken is. De Harz biedt vele mogelijkheden op het gebied van wandelen en fietsen. Ook het Thüringer Saaleland is een must-do voor natuur en cultuurliefhebbers. Het Thüringer Saaleland biedt naast prachtige natuur met bergen, dallen, grotten (Saalfelder Feengrotten) en meren ook vele indrukwekkende burchten en kastelen zoals het Schloss Burgk, Burg Ziegenrück en Heidecksburg in Rudolstad. Thüringen wordt niets voor niets ook wel "het land van burchten en kastelen" genoemd. Het Bleilochtalsperre meer, te midden van Thüringer Saaleland, mag je ook zeker niet overslaan tijdens je vakantie in Thüringen. Bleilochtalsperre is een populair gebied waar je veel leuke vakantiehuisjes aan het meer vindt. Kortom, aan natuur geen gebrek in deze indrukwekkende Duitse deelstaat.


De hoofdstad Erfurt beschikt over een mooi oud centrum. Een stadswandeling langs oa de Mariendom, de Severkirche, de Fischmarkt en de mooie stenen brug Kraemerbrücke is dan ook zeer zeker de moeite waard. Ook een bezoek aan het Gartenbaumuseum, met een indrukwekkende tuin van de wereld mag niet ontbreken. Met kinderen naar Erfurt? Bezoek dan een middagje het Thuringian Zoo Park Erfurt. Naast de leuke stad Erfurt beschikt de deelstaat met Eisenach en Weimar over twee andere unieke bestemmingen. Eisenach is bekend van de hervormer Martin Luther. In Eisenhach bezoek je oa het Lutherhaus museum, het geboortehuis van Johann Sebastian Bach en het (UNESCO) Wartkasteel, één van de toeristische hoogtepunten van Thüringen. Eisenach dient tevens uitstekend als uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht door het nabijgelegen schitterende Thüringer Woud. In het mooie Weimar bezoek je Goethe’s woonhuis, het Hertogelijke Schloss en het Wittumspalais (UNESCO). Kortom, ook de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Thüringen.


Vakantiehuisjes Thüringen

Aan vakantiehuisjes midden in een van de vele prachtige natuurgebieden geen gebrek in Thüringen. Vind en vergelijk hier oa leuk vrijstaande vakantiehuisjes midden in het Thüringer Woud, luxe chalets aan de voet van de Inselsberg en grote blokhutten voor grote groepen nabij de mooiste wandel- en fietsroutes. Bekijk het uitgebreide aanbod vakantiehuisjes en boek nog vandaag je vakantiewoning voor je autovakantie of weekendje weg naar Thüringen in Duitsland.


Bekijk meer van Duitsland

Lees meer