Sachsen Anhalt

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Sachsen Anhalt
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Sachsen Anhalt?

Sachsen Anhalt

De middeleeuwse stad Magdenburg (Maagdenburg), gelegen aan de rivier de Elbe, is het bezoeken meer dan waard. Een aantal must-do's in Magdeburg zijn de dom, het raadhuis aan de Altermarkt en het uitzicht vanaf de Johanniskirche. Iets en oosten van Magdeburg, in het plaatsje Leitzkau, bevindt zich een 16e eeuws Renaissanceslot en de restanten van een romaanse kloosterkerk die je zeker moet bezichtigen. In Halle, de grootste stad van Sachsen Anhalt, bezoek je het fraaie marktplein, maak je een stadsrondrit met een unieke oude tram en geniet je van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de 86 meter hoge Rote Turm. Sachsen Anhalt dient tevens als uitvalsbasis voor het ontdekken van de nabij omgeving. Zo bezoek je oa de super mooie hoofdstad van Duitsland Berlijn, met al haar indrukwekkende bezienswaardigheden. Berlijn ligt op relatief korte afstand en is uitstekend te bereiken vanuit Magdeburg met de trein. Een treinrit kost zo'n 25 Euro en duurt zo'n 1,5 uur. Vind hier diverse hotels in alle steden, van low budget, zakenhotels tot luxe 4 en 5 sterren hotels in het centrum.


Natuurliefhebber? In het zuidwesten van Saches Anhalt ligt het prachtige middelgebergte Harz, waar je uitstekend kunt fietsen en wandelen. De leuke bestemmingen Wernigerode, Stolberg en Quedlinburg dienen uitstekend als uitvalsbasis voor het ontdekken van het prachtige Harz gebied. Een must-do in de Harz is de kabelbaan vanaf de Hexentanzplatz naar het plaatsje Thale. Geniet in de zomer van het indrukwekkende uitzicht over de prachtige "groene" bergen. In de middeleeuwse stad Quedlinburg bezoek je de St. Servatiuskerk op de Schlossberg en loop je door de UNESCO binnenstad. Daarnaast vind je in Sachsen Anhalt, de prachtige deelstaat in voormalig Oost Duitsland, veel prachtige bossen, landerijen en wijngaarden. De Romaanse route is meer dan 1000 kilometer lang en voert langs kastelen, paleizen, kerken en kloosters. Hier kan je dan ook prima wandelen en fietsen langs talloze routes. Overal kom je de Elbe rivier weer tegen. Maak ook eens kennis met de wijnen uit dit gebied en bezoek de Hanzestad Stendal en de Lutherstad Wittenberg. De populairste toeristische regio’s van Sachsen Anhalt zijn de Altmark in het noorden, de oevers van de Elbe en de wijnregio Saale-Unstrut.


Vakantiehuisjes Sachsen Anholt

Heb je een caravan of ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Duitsland? Bekijk en vergelijk hier een uitgebreid aanbod vakantieparken en vakantiehuisjes in de deelstaat Sachen Anhalt, van goedkope huisjes en bungalow tot vrijstaande vakantiehuisjes, villa's en groepsaccommodaties. De mooiste vakantiewoningen, ook particulier, voor je autovakantie naar Saksen-Anhalt in Duitsland vind je via Travelmap.nl.


Bekijk meer van Duitsland

Lees meer