Ruhrgebied

Aantal hotels
17
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
7
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Ruhrgebied
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Essencc rainerklu
Duisburgcc alexch
Oberhausencc wake4jake
Gelsenkirchencc gnterhent

Hoe reis ik naar Ruhrgebied?

Ruhrgebied

Het is dan ook niet raar dat het Ruhrgebied naast Istanbul en Pécs uitgeroepen werd tot Europese culturele hoofdstad in het jaar 2010. Het Ruhrgebied herbergt een aantal prachtige culturele steden waaronder Duisburg, Essen, Bochum en Dortmund. De steden staan bol van toeristische hoogtepunten, interessante musea en leuke festivals. Bezoek in Dortmund het fraaie Bodelschwingh Kasteel, het Westfälisches Industriemuseum, het Automobilmuseum en de Dierentuin. In Duisburg bezoek je het binnenscheepvaartmuseum Deutschen Binnenschiffahrt en bewonder je moderne kunst in het Wilhelm Lehmbruckmuseum. Studenten bezoek de leuke bars, cafe's en restaurants in het centrum van de studentenstad Bochum, die tevens bekend is om de Ruhrtriennale, een van Europa's belangrijkste theaterfestivals. Op zoek naar entertainment? Wat te denken van de stad Oberhausen met oa één van de grootste winkelcentra van Europa CentrO, uitkijkplatform Gasometer en de fascinerende onderwaterwereld van Sealife. Met je kinderen een weekendje weg in Duitsland? In Bottrop-Kirchhellen vind je naast indoorskipiste Alpinecenter het allom bekende amusementspark, Movie Park Germany. Kortom, het Ruhrgebied bruist en genoeg redenen voor een weekendje weg of vakantie naar het Ruhrgebied in Duitsland.


Cultuurliefhebbers fietsen of rijden de Route der Industriekultur, een route die langs een netwerk van toeristische bezienswaardigheden in het Ruhrgebied voert. Bezoek langs de Industriekultur Route zeker werelderfgoed De Zeche Zollern en Villa Hügel in Essen, het indrukwekkende Landschaftspark in Duisburg en de even zo fraaie Jahrhunderthalle in Bochum. Natuurliefhebber? Volg dan oa wandel- en fietstochten langs de rivier de Ruhr en ontdek indrukwekkende groene landschappen. Het gebied wordt tevens omsloten door de rivieren de Rijn, de Ruhr en de Lippe. Het gebied dankt haar naam aan de rivier de Ruhr, die bij Duisburg de Rijn instroomt.


Klik op een van de leuke bestemmingen en boek vandaag nog vakantiehuisjes en hotels in het Rurhgebeid. Bekijk en vergelijk het uitgebreide aanbod vakantiehuisjes, van goedkope vakantiewoningen en bungalows op vakantieparken tot luxe vrijstaande vakantiehuisjes particulier in een prachtige omgeving.Bekijk meer van Duitsland

Lees meer