Mecklenburg-Vorpommern

Aantal hotels
14
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
4
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Mecklenburg-Vorpommern
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Mecklenburg-Vorpommern?

Mecklenburg-Vorpommern

De dunbevolktste regio Mecklenburg-Vorpommern heeft een unieke ligging aan de Oostzee en beschikt met het grootste eiland van Duitsland Rügen over een belangrijke toeristenbestemming. De UNESCO hanzestad Stralsund is de toegangspoort tot vakanties naar het eiland Rügen. Het eiland is een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur, krijtrotsen en stranden. Wil je overnachten op Rügen kies dan voor de kuuroorden in Binz of voor talloze vakantiehuisjes rond Putbus. Daarnaast beschikt de deelstaat over diverse natuurgebieden en groene streken waaronder de Mecklenburgischer Seenplatte met een prachtig natuurgebied aan het Schweriner meer. Meer in zuiden van Mechklenburg-Vorplrommern ligt het prachtige en grote Müritz meer, te midden van het Nationaal Park Müritz. Liefhebbers van rust en natuur kunnen hier hun hart ophalen. Ook de groene' stad Marlow met het populaire Vogelpark Marlow is zeker de moeite waard. De Duitse badplaast Warnemünde beschikt over prachtige brede zandstranden, die erg geschikt zijn voor een heerlijk dagje strand. Huur hier eens een strandkorf en geniet van zon, strand en zee. Seebad Heringsdorf, gelegen op het eiland Usedom, staat bekend om haar lange pier, prachtige oude huizen en fraaie brede stranden. Heringsdorf staat tevens bekend als kuuroord.


Mecklenburg-Vorpommern beschikt met Schwerin, Wismar en Rostock over een aantal steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Rostock is de grootste stad van de deelstaat Mecklenburg Voorpommeren en is een populaire stop voor autovakanties door het Noorden van Duitsland. De stad maakt tevens deel uit van de lange Hanzefietsroute langs de Hanzesteden. Must-do's in Rostock zijn oa het stadhuis, de Universitätsplatz, de Rostock Zoo en de 3 Middeleeuwse stadspoorten. Door haar ligging aan Oostzee is Rostock tevens een belangrijke havenstad. Je kunt vanuit Rostock dan ook met de ferry naar diverse steden waaronder Helsingborg, Tallinn, Gdynia, Trelleborg, Gedser en Helsinki. Deze overtochten zijn erg populair voor autovakanties naar de diverse landen in Scandinavië waaronder Zweden, Noorwegen en Denemarken. In de hoofdstad Schwerin, gelegen te midden van het prachtige merengebied, bezoek je oa het Schweriner Schloss op een eiland, beklim je de Schweriner Dom en bewonder je kunst in de Alte Garten. In de prachtige UNESCO stad Wismar maak je stadswandeling, bezoek je het Techneical Museum en de Alter Schwede op het marktplein. Kortom, op het gebied van cultuur valt er genoeg te zien in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.


Kies een bestemming en boek hier vakantiehuisjes in Mecklenburg-Vorpommern. Bekijk het uitgebreide aanbod vakantiehuisjes, van goedkope vakanties, grote luxe vakantiewoningen en groepsaccommodaties aan de kust. Kies je ideale vakantiehuisje voor een heerlijke autovakantie naar het prachtige noorden van Duitsland.


Bekijk meer van Duitsland

Lees meer