Keulen

Aantal hotels
326
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
299
Bekijk spots »
Inwoners
1.000.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
5
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Keulen?

Keulen

Keulen heeft daarnaast voor de kunstliefhebber talloze gallerijen te bieden.

Nabij het station bewonder je de prachtige Domtoren. Je kan deze ook beklimmen voor een prachtig uitzicht over Keulen. Bekijk deze ook eens vanaf de andere kant van de prachtige brug vanaf de toren (KölnTriangle) achter het Hyatt hotel. In het centrum kan je verder een bezoekje brengen aan het 'Eau de cologne' museum. Sinds 1709 werd door de familie Farina het luchtje over de hele wereld populair.

Bij het EL-DE-Haus moet je ook zeker zijn geweest. Dit is een voormalig hoofdkwartier van de Gestapo in de binnenstad van Keulen. In nazi-Duitsland werden gevangenen hier ondervraagd, gemarteld en geëxecuteerd. Nu is het een museum over nazi-Duitsland.

Keulen beschikt tevens over een aantal recreatiemogelijkheden. De Kölner Zoo is een grote dierentuin, vooral bekend om zijn primaten en zijn grote olifantenterrein. Naast de Zoo bevindt zich het Aquarium Köln. Men vindt er onder andere een Rifaquarium, het Rheinpanorama (vissen uit de Rijn) en krokodillen. Achter de Zoo en het Aquarium is de gratis toegankelijke botanische tuin "Flora Köln" met twee grote tropenhuizen te vinden. In de nabije omgeving van Keulen ligt het attractiepark Phantasialand.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Keulen of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Duitsland

Lees meer