Stadtmitte in Dusseldorf

Aantal hotels
51
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
51
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Stadtmitte?

Wijk Stadtmitte in Dusseldorf

De levensader van Stadtmitte in Dusseldorf is de Königsallee, kortweg De Kö. De Königsallee is ruim 1 km lang en herbergt bijna alle grote en luxe modehuizen. In een van de chicste winkelstraten van Europa vind je dan ook 'flagship stores' van topmerken als Gucci, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada, Burberry en ga zo maar door.

De Königsallee is dan ook dé absolute hotspot voor internationale sterren. Naast de chique modehuizen herbergt de Königsallee ook nog enkele koffiehuizen, waaronder een Starbucks, waar je tussen het shoppen door even kunt genieten van een kopje koffie of thee. Het moderne winkelcentrum Sevens biedt naast de wat 'betaalbaardere' winkels ook horecagelegenheden waaronder een sushibar. Kortom, een wandeling over de Königsallee is dan ook een absolute must-do in Stadtmitte Dusseldorf.

Geen geld voor de allernieuwste Louis Vuitton tas? Stadtmitte biedt veel meer leuke winkelstraten waar je als ook als sterveling terecht kunt voor de laatste mode. De Schadowstraße herbergt naast leuke winkels als de Tommy Hilfiger Store, Zara, Mexx en Esprit ook het Schadow-Arkaden, een niet te missen winkelcentrum. Ook de grote Peek & Cloppenburg ligt aan de Schadowstraße die wordt doorkruist door de Berliner Allee. Het gedeelte naar de Berliner Allee biedt voor ieder wat wils. Op dit gedeelte van de Schadowstraße vindt je naast de vele bekende ketens als de C & A ook veel broodjeshuizen en fastfoodketens waaronder de Mc Donalds en de Pizza Hut. Kortom, Dusseldorf Stadtmitte is het mekka voor de winkelliefhebber. Ten zuidoosten van Stadtmitte ligt Düsseldorf Hauptbahnhof, het Centraal Station en belangrijkste transporthub van de stad. Het moderne Düsseldorfer Schauspielhauses is de spot voor dans, theater en muziek in Stadtmitte.

Op zoek naar een hotel in Stadtmitte Dusseldorf? In de wijk Stadtmitte liggen de meeste hotels. Met name rondom de Oststrasse en nabij het centraal station Düsseldorf Hauptbahnhof vind je veel hotels en appartementen. Ook ten noorden van Stadtmitte nabij de Schadowstraße liggen een aantal leuke hotels. Bekijk hier het uitgebreide aanbod hotels, van luxe tot goedkoop voor je weekendje weg naar Dusseldorf.

  • Dusseldorf heeft een van de belangrijkste luchthavens van Duitsland
  • In de Stadtmitte staat de Düsseldorf Hauptbahnhof, centraal station Düsseldorf
  • De stad dankt zijn naam aan het riviertje de Düssel dat hier in de Rijn uitmondt
  • In Stadtmitte bevindt zich het grootste theater van dusseldorf (Schauspielhaus)

Bekijk meer van Dusseldorf